Крумовград отново се разправи с Ботев (видео)

17:41
Крумовград отново се разправи с Ботев (видео)

Крумовград отново се превърна в черна котка за Ботев Пловдив. Новакът в efbet Лига надви "канарчетата" с 2:1, както направи и през есенния дял на сезона. Алекс Колев (5) беше точен за домакините с красив гол, а Георги Николов (24) изравни от дузпа със своето дебютно попадение в официален мач за "канарчетата". В последната минута на редовното време Алекс Колев (90) беше точен от дузпа за игра с ръка на Дилан Мертенс, за което халфът получи червен картон. Това бе първи двубой и за двата тима от пролетния полусезон. Мачът се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, където Крумовград домакинства от началото на сезона. 

Още в петата минута на мача домакините поведоха в резултата с гол на своя нападател Алекс Колев. Националът беше изведен от Антонио Перера, който допусна голяма неточност в опита си да подаде топката назад. Колев напредна, спечели доста метри с дрибъл, след което шутира мощно. Топката беше насочена право в сглобката и не остави никакви шансове за намеса на Матвей Игонен. 

Ботев можеше да изравни веднага. Две минути по-късно удар по земя на Антонио Перера беше спасен с една ръка от Янко Георгиев. При добавката обаче Николай Минков стреля в гредата, а след това защитата изчисти. В 11-ата минута Джеймс Ето'о центрира меко в наказателното поле. Георги Николов се позиционира добре, до не успя да преодолее Янко Георгиев с глава. 

В 23-ата минута Ботев получи правото да изпълни дузпа. Ивелин Попов изведе Георги Николов. Янко Георгиев излезе, за да пресрещне нападателя, но закъсня и го фаулира. Главният съдия Георги Кабаков веднага посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Николов, който не сгреши, пращайки Георгиев в обратния ъгъл на вратата. 

В 37-ата минута Ботев организира бърза контраатака. Самуел Акере проби по левия фланг и центрира по земя. В наказателното поле Георги Николов изпревари защитата и стреля към вратата, но в аут. 

В 43-ата минута Вячеслав Велев засече с глава центриране на Серкан Юсеин, но не успя да обърне удара си към вратата и стреля в аут. Полувремето завърши с удар на Конте с глава след центриране на Ивелин Попов. В 61-вата минута Ивелин Попов пусна пас в коридор към нахлуващия в предни позиции Константинос Балоянис. Бранителят центрира остро по земя, но защитник изчисти пред крака на Георги Николов. 

В 66-ата минута появилият се от пейката Укаки центрира зад гърба на защитата. Акере изскочи зад бранителите и вкара топката във вратата, но бе останал в положение на засада и голът не бе зачетен. 

В 77-ата минута още един гол на Ботев беше отменен заради засада при подаването на Ивелин Попов към Укаки. Три минути по-късно Укаки стреля от далечна дистанция, но в ръцете на Янко Георгиев. Малко след това и Мартин Секулич беше неточен с глава. В 84-ата минута Секулич получи топката с гръб към вратата, а зад него бе Божидар Кацаров. Хърватинът опита красиво изпълнение, което завърши с удар в ръцете на вратаря. 

В 86-ата минута Крумовград можеше да нанесе звучен шамар на Ботев. Клайдер Машедо копна топката под горната греда, но Ивелин Попов изчисти с глава от голлинията. Две минути по-късно Жак Пехливанов стреля от фаул, а вратарят се намеси. В наказателното Алекс Колев опита удар с глава, а Дилан Мертенс спаси с ръка. Последва дузпа и червен картон за халфа. Зад топката застана Алекс Колев, който беше безпощаден и реализира за 2:1.

КРУМОВГРАД - БОТЕВ 2:1
1:0 Алекс Колев (5)
1:1 Георги Николов (24 д)
2:1 Алекс Колев (90 д)

Стартови състави:

Крумовград: 1. Янко Георгиев, 44. Божидар Кацаров, 5. Матей Шимич, 18. Клайдер Машедо, 7. Момчил Цветанов, 91. Вячеслав Велев, 8. Ренан Арияш, 13. Диего Рапосо, 23. Димитър Тонев, 10. Серкан Юсеин, 9. Александър Колев;

Ботев: 32. Матвей Игонен, 10. Ивелин Попов, 15. Джеймс Ето'о, 16. Самюел Акере, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Перера, 28. Янис Карабельов, 38. Константинос Балоянис, 79. Атанас Чернев, 93. Георги Николов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация