Ботев търси нов клуб на литовски национал

08:17
Ботев търси нов клуб на литовски национал

Ботев (Пловдив) търси начин да се отърве от един от най-скъпите си футболисти - литовския национал Фаустас Степонавичюс, стана ясно вчера. Според хора, близки до ръководството на "канарчетата", в клуба са предприели политика за намаляване на разходите за заплати. 


В същото време 19-годишният нападател получава едно от най-солидните възнаграждения, а невинаги влиза в плановете на треньора Душан Керкез за титулярен атакуващ футболист.


Твърди се още, че Ботев е предложил Степонавичюс на няколко наши клуба под наем до края на сезона. Условието на пловдивчани е било новият отбор да поеме заплатата му, което автоматично прекратявало разговорите.


Възможно е до края на месеца Ботев да изпрати в Пирин друг свой футболист, който дълго време лекуваше контузия и ще трябва да навакса игрово време. Става дума за Мохамед Брахими. Той се спрягаше за евентуален бартер за Андрей Йорданов. Брахими още не е възстановен след тежката травма. А Андрей няма право сега да се присъедини към "канарчетата", тъй като е записал двубои и за Крумовград този сезон. Договорът на левия бек изтича през лятото, когато той ще може да подпише с Ботев като свободен агент.


Друг футболист на Ботев - Кресиян Колев ще се присъедини другата седмица към Хебър. Халфът ще играе там до края на полусезона като преотстъпен. Колев е научил вчера след тренировката на тима, че трябва да си стяга багажа, защото заминава в посока Пазарджик. Ботев (Пд) привлече Колев в края на декември 2022 г. с договор до лятото на 2026-а.


"Мач Телеграф"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация