Костов: Подобрихме много неща в нашата игра

19:00
Костов: Подобрихме много неща в нашата игра

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори преди медиите на "Летище София", минути след като "сините" се прибраха от подготвителния си лагер в Турция.

Той сподели, че лагерът е бил "дълъг и ползотворен" и смята, че отборът е подобрил много неща в играта си.

“Дълъг и ползотворен обаче този път, много добре, че лагерът беше дълъг, тъй като в предния лагер например, бяхме в Правец в летния период, не можахме да се подготвим добре. Този път имахме по-добра възможност. Бяхме късметлии даже и с времето. Работихме в добри условия. Мисля, че подобрихме много неща в нашата игра. Естествено в началото на лагера имахме някои неудачни в контролите изяви, но даже в неудачните за нас резултати, имахме добри епизоди в тези игри, така че давам една добра оценка. Имаме спокойни играчи в момента, тъй като самите те чувстват, че са добре подготвени физически. За наша радост завършихме с добри резултати, така значи и психологически. Дали ще бъде отборът готов? Вие знаете много добре, че това ще покажат самите резултати. Нека да проследяваме и играта, тъй като тя трябва да бъде основният фундамент за тези резултати”, каза Костов.

“Всички са важни. Всички тези играчи, които напуснаха, са важни, тъй като, когато един нов играч влиза в отбора, всички тези играчи не могат веднага да се напаснат. Необходимо е време. Някой като Охене все едно е бил с нас от две години. Но има някои като бразилеца, който е другият нов футболист, може би с него трябва да бъдем по-търпеливи и по-внимателни, тъй като може би му трябва време за адаптация. Това не означава, че не е добър футболист. Напротив, има много добри качества, избран по нашите критерии и смятам, че това донякъде текучество, постоянно влизане и излизане на играчи, малко пообърква нещата, но ние трябва да се съобразяваме с това, което е в момента", добави наставникът на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация