Официално: Левски подписа с уругвайски защитник

18:18
Официално: Левски подписа с уругвайски защитник

Левски обяви трето ново попълнение през тази зима. В клуба пристига бранителя Хоакин Фернандес, който сложи подписа си под договор за година и половина. Защитникът ще играе с номер 24 на “Герена”. Той вече е при новите си съотборници в Турция. 

Ето какво пишат от Левски:

„ПФК Левски“ подписа договор със защитника Хоакин Фернандес. 

Контрактът с уругвайския футболист, е за срок от една година и половина. 

Хоакин Фернандес е роден на 22 януари 1999 година в Роча (Уругвай). Юноша е на местния „Ривър Плейт“ (Монтевидео), с който подписва първия си професионален договор през лятото на 2018 г. С екипа на родния си клуб изиграва 25 мача. 

През лятото на 2020 г. преминава в нидерландския „Хеерневен“, а в началото на 2021 г. е преотстъпен на уругвайския „Монтевидео Сити“, записвайки 14 мача. В началото на 2022 г. е преотстъпен на друг уругвайски клуб – „Атенас“, изигравайки 20 мача. 

В началото на 2023 г. преминава в „Бостън Ривър“ (Уругвай), записвайки 2 мача. 

През лятото на 2023 г. се завръща в „Атенас“ като изиграва 15 мача и вкарва 1 гол. 

През 2017 г. Хоакин Фернандес става част от юношеския национален отбор на Уругвай до 17 г., като изиграва 1 мач. Година по-късно е повикан в селекцията до 20 г., с чийто екип изиграва 3 мача. 

„ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Хоакин Фернандес и му пожелава много победи и щастливи мигове със синята фланелка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация