Костов иска нов голаджия в Левски

06:58
Костов иска нов голаджия в Левски

Николай Костов иска Левски да се подсили с нов нападател през зимния трансферен прозорец. Основната причина за желанието на 60-годишния специалист е, че според него Билал Бари ще бъде готов за игра не по-рано от април. "Очакваме Билал Бари да е на пълни обороти, но трябва да сме много внимателни с него", заяви наставникът преди началото на подготовката.


Французинът с марокански корени едва ли ще се появи в някоя от оставащите пет контроли на столичани в Турция. Спортно-техническият щаб ще бъде много внимателен с натоварванията му, тъй като той претърпя няколко операции на коляното и не е играл официален мач от септември 2022 година. Затова и Костов настоява пред ръководството на Левски да привлече още един нападател, защото в момента в профила на типичния таран влизат Рикардиньо и 17-годишният Преслав Бачев.


Треньорът опитва да раздвижи състава си с нова схема на игра. От първата контрола той разполага тима си в 4-4-2, като към изразения нападател поставя футболист, който да има и дефанзивни функции. На тази позиция най-често действаха Асими Фадига, Илиян Стефанов и Кристиян Йовов, като на последната проверка срещу Тузла Сити (2:0) много често до Рикардиньо се задържаше и Уелтон. За всички е ясно, че ахилесовата пета на Левски от началото на сезона е именно завършващата фаза, където има нужда от сериозно подсилване.


До момента "сините" привлякоха двама - крилото Фабио Лима и халфа Карлос Охене. На "Герена" в момента водят преговори със словенец и сърбин за позицията на десния бек, където Жереми Петрис с отказа да преподпише нов договор с клуба остави празнина и Костов разполага единствено с Патрик-Габриел Галчев като алтернатива.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация