Рики Рубио се завърна у дома

22:26
Рики Рубио се завърна у дома

Отборът на Барселона обяви официално на своя сайт, че е постигнал споразумение с Рики Рубио до края на сезона. За завръщането на световния и европейски шампион при каталунците се говореше от известно време, след като той тренираше с тима през последните седмици. Сега вече той е картотекиран в Лига Ендеса и Евролигата, но от клуба съобщават, че самият състезател ще реши кога да се завърне на паркета. Рубио имаше психични проблеми, които сложиха край на 13-годишната му кариера в НБА, но сега е на финалната фаза на своето възстановяване.

33-годишният пойнт гард прекара последните 13 години в НБА, където изигра близо 700 мача и записа средно по 10.8 точки, 4.1 борби и 7.4 асистенции с отборите на Минесота, Юта, Финикс и Кливланд. Рубио остави най-голяма следа в Минесота, като при “вълците” той взе участие в 421 двубоя и се превърна във втория най-добър подавач в историята на тима с 3,424 асистенции (№1 е Кевин Гарнет с 4,216), а също така е втори при крадците с 845 откраднати топки (първи отново е Гарнет с 1,315).

Преди да потегли към най-силната лига в света Рубио бе част именно от Барса в рамките на две години между 2009-а и 2011-а, като сега той ще започне втория си престой в редиците на “лос кулес”. Плеймейкърът спечели Евролигата с Барса през 2010-а, а освен това стана шампион на Испания през 2011-а. И в двете години той помогна на каталунците да грабнат и Купата на Краля.

Сега старши треньор на Рубио ще бъде Рожер Гримау, с когото бяха съотборници между 2009-а и 2011-а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация