Григор: Кортът е едно от най-самотните места на света

18:55
Григор: Кортът е едно от най-самотните места на света

Григор Димитров сподели за някои по-емоционални страни на своята личност и на професионалния спорт, които по-рядко има възможността да изразява. Гришо също се разчувства от съобщение на своя голяма фенка.

“Майка ми още като бях дете ми казваше, че преди да бъда велик шампион, да не забравям да съм добър човек. Тези думи постоянно са в главата ми. Семейството ни е много сплотено, аз им споделям много повече сега, отколкото преди години. Когато са с мен, дните стават по-красиви”, каза Димитров в предаването “120 минути” по bTV. 

Нормално е да ме съдят. Приемам го. От малък баща ми ме научи още от най-ранна възраст да изолирам негативизма около себе си и да се наслаждавам на играта. Тенисистите в повечето от времето губят, всяка седмица може да има само един победител. 

Искам да дам всичко от себе си и винаги съм бил горд, че съм го правил, а не толкова за постиженията ми. Никога не съм се предавал и това ме кара да съм горд, а съм имал моменти, в които не съм искал да продължавам. Не съм издържал, това не го знаят за мен хората. Но намирах сили да продължа. 

„Кортът е едно от най-самотните места на света. Там няма с кого да си кажеш нещо. Там имаш само себе си. Там трябва да слушаш себе си, да разбереш себе си, да изпращаш правилните сигнали към себе си. Ти си най-добрият си приятел. Всеки има този диалог със себе си. Особено, когато играеш. Това чувство в стомаха. Пулсът ми, който се ускорява. Нощта преди мач. Толкова моменти има още преди да започнеш мача. Там разбираш повече за себе си”, каза още Гришо.

Димитров се трогна до сълзи от съобщение на негова голяма фенка - директора на столичното 125 СУ “Проф. Боян Пенев” Венелина Николова. Тя се бори дълго време с коварна болест, но не пропуска дори от болницата мачове на Гришо, независимо дали е рано сутринта или късно през нощта.

„Това за мен са най-важните неща. Трябва ми време да скрия емоциите. Това беше силно. За мен ето, това е най-стойностното, най-важното. Заради такива хора играя, заради тях намирам смисъл и ми е много приятно, че те съществуват. Благодаря”, сподели развълнуваният Гришо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация