Лудогорец записа равенство в последия си мач в Турция (видео)

19:05
Лудогорец записа равенство в последия си мач в Турция (видео)

Лудогорец завърши с равенство контролите си в Турция. "Орлите" срещнаха Млада Болеслав в последната си проверка от лагера в югоизточната ни съседка, а двубоят завърши 1:1. Точен за българския шампион беше Бърнард Текпетей (14'), а още преди почивката чехите изравниха чрез Ладра (32').

Това е трето попадение за ганайския футболист в 5-те изиграни мача през 2024 г. Тимът на Георги Дерменджиев може да бъде доволен от равенството, тъй като противникът пропусна няколко добри положения, особено през второто полувреме.

Лудогорец си тръгва от Турция с баланс от три победи, едно равенство и една загуба. Първият официален мач на "орлите" е на 10 февруари (събота), когато ще се изправят срещу ЦСКА 1948 в сблъсък за Суперкупата на България.

Разградчани започнаха двубоя по-активно и откриха резултата в 14-ата минута. Вратарят Серджио Падт изпрати топката в половината на противника, като по този начин изведе Текпетей очи в очи с противниковия страж. Нападателят напредна в наказателното поле и хладнокръвно промуши кълбото между краката на Търмал.

В средата на първото полувреме Карафиат стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча над целта. 

Футболистите на Георги Дерменджиев държаха инициативата, но в 32-рата минута чешкият тим изравни. Методий Стефанов се опита да върне кълбото към Серджио Падт, но подаването му беше пресечено от Ладра, който нямаше проблем да заобиколи вратаря на Лудогорец и да се разпише в опразнената врата.

120 секунди по-късно Млада Болеслав дори можеше да стигне до обрат. Маречек получи извеждащо подаване зад гърба на защитата на "орлите", но ударът му беше слаб и не представляваше трудност за Серджио Падт.

В 52-рата минута се стигна до разбъркване пред вратата на Лудогорец, а Пулкраб се ориентира най-добре. За щастие на влезлия като резерва Симон Слуга изстрелът му не беше точен.

Шест по-късно Слуга трябваше да се намесва след удар коварен удар на Маречек от средна дистанция. Малко след като измина час игра от началото на срещата Руан Секо засече с глава центриране от корнер, но стреля над вратата.

В 66-ата минута се стигна до куриозна ситуация, при която играч на Млада Болеслав се откъсваше очи в очи с вратаря на "орлите", но беше отсъдена засада срещу него. От щаба на чехите изразиха сериозно недоволство от решението на съдиите, тъй като в момента на подаването футболистът беше в своята половина и нямаше основание за подобно отсъждане.

В 72-рата минута играч на чешкия тим се строполи в наказателното поле на разградчани, но вместо дузпа, той получи жълт картон заради симулация.

В 79-ата играчите на Млада Болеслав организираха добра атака, при която Бурян засече центриране отдясно, но изстрелът му срещна горната греда. При добавката Яво се опита да довкара топката, но този път Слуга беше на точното място, за да спаси.

До края на мача удари на Матиас Тисера, Сонко Сундберг и Методий Стефанов бяха отразени от стража на "белите".

ЛУДОГОРЕЦ 1:1 МЛАДА БОЛЕСЛАВ

1:0 Бърнард Текпетей (14)
1:1 Ладра (32)

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 17. Сон, 26. Сонко Сундберг, 24. Оливие Вердон, 14. Дени Групер, 30. Педро Нареси, 23. Методий Стефанов, 88. Тодор Неделев, 37. Бърнард Текпетей, 7. Рик Джонатан, 9. Квадво Дуа

МЛАДА БОЛЕСЛАВ: 1. Търмал, 2. Сухомел ,10. Ладра, 14. Крал, 17. Сухи, 18. Пулкраб, 23. Кушей, 27. Кубиста, 30. Маречек, 31. Костка, 44. Карафиат

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация