Тен Хаг призна, че е искал да привлече нападател

19:40
Тен Хаг призна, че е искал да привлече нападател

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг призна, че е искал клубът да привлече нападател през зимния трансферен прозорец. Расмум Хойлунд е единственият типичен нападател, на който може да разчита наставника.

“Не е тайна. Исках нападател, защото след контузията на Марсиал нямаме резерва. Не беше възможно, защото трябваше да спазваме правилата на Финансовия феърплей. Има някои недостатъци от това. За да влезеш в рамките на правилата, трябва да продаваш играчи, добри играчи. Не мисля, че така се гради отбор”, коментира Тен Хаг.

“Имаме Омари, имаме Амад Диало. Разбира се, имаме Рашфорд, който може да играе там. Но трябва да бъдем малко креативни по отношение на тази позиция”, допълни той.

Нидерландецът говори и за Мейсън Маунт, който пропусна повечето мачове този сезон поради контузия: “Той имаше проблеми от втория мач. Завърна се за известен период и пак се контузи. Много е изнервящо за него и аз му съчувствам. Искам да го подкрепя, защото той имаше толкова големи очаквания, аз също имах големи очаквания. Сигурен съм, че той е много добър играч за нас, но първо трябва да сме сигурни, че е възстановен напълно, стъпка по стъпка, да не избързваме. Надявам се, че до края на сезона ще играе роля в този отбор”.

Маунт обаче ще пропусне двубоя срещу Уест Хам в неделя, както и Тайрел Маласия и Аарън Уан-Бисака. Софиан Амрабат ще поднови тренировки в събота след участието си с Мароко на Купата на африканските нации. Лисандро Мартинес няма сериозен проблем. Тен Хаг обясни, че е бил сменен преди края на двубоя срещу Уулвс като предпазна мярка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация