Европейското първенство по футбол в Германия ще бъде най-комерсиалното и успешно в историята

23:36
Европейското първенство по футбол в Германия ще бъде най-комерсиалното и успешно в историята

Европейското първенство по футбол в Германия през това лято ще бъде най-комерсиалното и успешно в историята на шампионатите на континента, смята изпълнителният директор на УЕФА за турнирите Мартин Калън. "Нашата цел е да генерираме 2.4 милиарда евро приходи", заяви Калън на бизнес-конгреса Spobis в Хамбург. 

"С изключение на 2-3 по-малки азиатски страни, телевизионните права за излъчването на първенството вече са разпродадени в големите пазари. Ние сме във всички големи страни по света. И ще бъдем на екраните на всеки, който обича футбола", доволен е Калън. 

И също така добави, че той лично е много доволен от факта, че Германия е домакин на това първенство. С цялата инфраструктура на страната, със стадионите, които са на най-високо ниво постоянно и с културата, наложена от Бундеслигата, страната ще се справи максимално добре. "Ще бъде страхотно европейско първенство. Ако не го организираме по перфектен начин в Германия, къде ли другаде бихме могли. Очакваме много фенове, а също така и мачове на най-високо ниво", завърши директорът на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация