Хамилтън: Бяха 11 страхотни години

22:57
Хамилтън: Бяха 11 страхотни години

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън определи решението да си тръгне от отбора на Мерцедес в края на годината като „едно то най-трудните в живота ми“.

Както е известно след светкавични преговори британецът ще премине във Ферари за началото на сезон 2025. Преди това той ще изкара едно последна година в Мерцедес, която ще е под №12 за него в тима от Бракли.

„Бяха 11 страхотни години с този отбор, много съм горд с постигнатото от нас заедно. Мерцедес е част от моя живот откакто бях на 13 години. Това е мястото, на което израснах, така че решението да си тръгна е едно от най-трудните в живота ми.

„Но моментът е правилен за мен да предприема тази стъпка и се вълнувам, че поемам ново предизвикателство. Вечно ще съм благодарен на семейството на Мерцедес за подкрепата, най-вече на Тото за приятелството и лидерството. Искам да завърши на върха заедно. Отдаден съм на 100% да дам най-доброто от себе си този сезон, който ще е моят последен със „сребърните стрели“, казва Хамилтън в своето изявление, част от прессъобщението, с което Мерцедес обяви неговото напускане.

В прессъобщението на Ферари, с което бе обявено привличането на Хамилтън нямаше цитат нито от него, нито от ръководителят на отбора Фредерик Васьор, нито от президена на Ферари Джон Елкан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация