Благородна инициатива на Виктория Томова

12:27
Благородна инициатива на Виктория Томова

Първата ракета на България при жените Виктория Томова пусна на търг свой сак с благотворителна цел. Той е част от екипировката, с която тя игра на “Уимбълдън”  2023.

Първоначалната цена на термобега е 250 лв., като събраните средства от продажбата на артикула ще отидат за лечението на 18-годишния Иван Стоянов, който спешно се нуждае от трансплантация на черен дроб в Турция. Донор на момчето ще стане неговият баща.

Срокът за наддаване е до 8 февруари, като това става с коментар под публикацията й в Инстаграм.  До момента най-високата предложена сума е 700 лева.

Вики посочва още, че всеки който има желание да помогне, може да го направи с дарение по кампанията на момчето на pavelandreev.bg. До момента там са събрани 115 077.67 лева, а нужната сума за трансплантацията е 160 000 лева.

“Здравейте приятели! Поствам сака, с който играх на Уимбълдън 2023 г. за наддаване с цел благотворителна кауза, която започва от 250 лева. Каузата, която избрах е за момче на име Иван Стоянов на 18 години, който спешно се нуждае от трансплантация на черен дроб в Турция. Направени са необходимите изследвания на баща му, за да са сигурни, че той може да стане донор на сина си. Дарителят предложил най-висока сума в коментар под този пост ще спечели термобега и сумата ще бъде дарена, като ще кача бележката от дарението в стори. Срока за наддаване ще бъде до 8-ми февруари", гласи публикацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация