Трудно, но ползотворно гостуване на Арсенал в Нотингам

00:00
Трудно, но ползотворно гостуване на Арсенал в Нотингам

Арсенал спечели с 2:1 гостуването си на Нотингам и се доближи на две точки от лидера в класирането Ливърпул. "Артилеристите" доминираха през целия мач, но за пореден път не бяха ефективни в нападение и поради това имаха нервен край на двубоя. Габриел Жезус откри резултата в 65-ата минута, а седем минути по-късно Букайо Сака се разписа. Минута преди края на редовното време влезлият на почивката Тайуо Ауоний отбеляза почетно попадение за домакините.

Лондончани изпревариха Манчестър Сити и се доближиха до Ливърпул, но двата им конкурента за титлата играят утре. В неделя пък Арсенал приема мърсисайдци. Нотингам пък допусна втора поредна загуба в първенството.

Отборът на Микел Артета доминираше от началото, настани се в половината на домакините и почти не даваше топката на съперника. Реалните голови ситуации обаче не бяха много. В 13-ата минута Жезус върна към Йодегор и той бе на добра позиция, но ударът му бе блокиран. Секунди по-късно Зинченко изведе Смит Роу, който центрира към Жезус. Опитът на бразилеца също бе отклонен и топката излезе в ъглов удар.

Доминацията на "артилеристите" бе сериозна, но те не се възползваха от нея. Гостите сравнително лесно стигаха до наказателното поле, но на няколко пъти прекалиха с подаванията и до удар не се стигна. Смит Роу реши да промени това и отправи изстрел, но топката мина над вратата.

При една от много редките си атаки Нотингам успя да направи нещо, което гостите не правеха - стигна до изстрел към вратата. Данило напредна и отправи удар от дистанция, но не затрудни Рая, защото топката мина над вратата. Малко преди края на полувремето Арсенал стигна до най-добрата си възможност. Ниско центриране на Зинчеко породи паника в защитата на съперника. Кълбото се озова в Смит Роу, който пусна към Сака. Неговият изстрел бе слаб, но точен, а Мурило го блокира, а топката мина близо до дясната греда на Търнър.

След почивката ситуацията на терена бе малко по-различна. Домакините играеха повече с топката и бяха по-активни в атака. Това обаче отвори повече пространства за съперника. Две добри контраатаки на Форест не бяха завършени по възможно най-добрия начин. Пред другата врата Търнър успя да отрази удар на Сака.

В 57-ата минута пробив на Сака завърши с подаване към Йодегор, който пък намери Жезус. Бразилецът стреля от сравнително малък ъгъл и нацели гредата. Следващият му опит бе далеч по-неточен. Той обаче се реваншира в 65-ата минута, когато откри резултата. Жезус получи топката от Зинченко, който изпълни тъч, напредна и стреля от много малък ъгъл, а топката мина между краката на вратаря и се озова в мрежата.

Нотингам се изнесе малко по-напред в търсене на изравняване и това доведе до втори гол на съперника. В ситуация, в която повечето играчи на домакините бяха в полето на Арсенал, Монтиел допусна грешка и това даде възможност на гостите да организират бърза атака. Жезус напредна и подаде на Сака, който с прецизен удар прати топката в мрежата.

Със солидния аванс тимът на Артета играеше уверено, но продължи да не се възползва от атаките се, като грешеше в завършващата фаза. Хубав удар на резервата Тросар от дистанция не бе достатъчно точен. Минута преди края на редовното време домакините върнаха интригата. Влезлият на почивката Тайуо Ауоний се пребори за топката в наказателното поле и се разписа. Това доведе до нервни моменти пред вратата на гостите, но Форест нямаше много време и до нов гол не се стигна.

НОТИНГАМ - АРСЕНАЛ 1:2

0:1 - Жезус 65'
0:2 - Сака 72'
1:2 - Ауоний 89'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация