Байерн официално представи новото си попълнение

20:04
Байерн официално представи новото си попълнение

Байерн Мюнхен официално представи новото си попълнение Саша Боей от Галатасарай. 23-годишният французин бе привлечен за трансферна сума от 30 млн. евро плюс още 5 млн. евро възможни бонуси, като днес направи първа тренировка с отбора.

“Първата тренировка беше много добра. Имаше много хора, които вече познавам. Вълнувам се да опозная всички по-добре. Всичко мина добре. Наскоро ми се обадиха, което доведе до трансфера. Бях търпелив и винаги съм работил върху себе си. Ще дам най-доброто от себе си и ще се опитам да помагам на отбора по възможно най-добрия начин. Очаквам най-доброто. Готов съм да играя. Ще работя усърдно всеки ден и ще давам всичко от себе си, за да вървят нещата добре”, започна Боей.

“Байерн е един от най-големите клубове в света. Помага ми това, че има няколко играчи, които познавам и говорят френски, като Матис Тел (б.ред. - двамата бяха съотборници в Рен). Той ми каза, че Байерн е един от най-добрите клубове и че искаме да спечелим всичко. Това очевидно ми повлия”, добави новото попълнение на баварците.

“Чест е да съм тук, този трансфер е голям шанс за мен да покажа какво мога. Филип Лам е една от най-големите легенди в този клуб. Гледал съм го много пъти, когато бях по-малък. Очевидно е, че ще дам всичко от себе си, за да бъда един ден толкова добър, колкото беше той”, каза още Боей.

Междувременно спортният директор на Байерн Кристоф Фройнд потвърди, че в клуба обмислят сериозно възможността да привикат още сега вече уреденото попълнение през лятото Браян Сарагоса от Гранада. Този вариант се обмисля все повече след контузията на Кингсли Коман, която остави баварците без чак толкова опции по крилата, тъй като и Серж Гнабри се възстановява от травма и ще му трябват поне няколко седмици.

“Той (Сарагоса) през лятото със сигурност ще бъде играч на Байерн. Водим разговори за това дали не е възможно да го привлечем в Байерн по-рано. Винаги са замесени три страни. Нека да видим какво ще се случи през следващите два дни”, каза Фройнд.

На този етап обаче не е ясно дали Гранада ще се съгласи на такъв вариант, тъй като трудно ще намери заместник на един от най-добрите си футболисти. Испанският клуб е предпоследен в класирането и се бори за оцеляването си. Самият Сарагоса първоначално твърдо е искал да завърши сезона в Гранада, но сега е склонен да се присъедини към Байерн.

“Не сме сигурни дали ще направим нещо друго на зимния трансфернен прозорец тази зима. Купата на Азия и Купата на африканските нации са почти приключили. Ще видим какво ще се случи ли нещо през следващите дни или не”, каза още спортният директор на баварците. Фройнд добави още, че Йошуа Кимих със сигурност няма да е на линия през уикенда за мача с Борусия (Мьонхегладбах).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация