Бюджетът на Олимпийските игри в Париж ще бъде увеличен

16:50
Бюджетът на Олимпийските игри в Париж ще бъде увеличен

Бюджетът за предстоящите олимпийски игри в Париж може да бъде увеличен, за да се гарантира безопасността на спортните делегации. Това съобщи ръководителят на организационния комитет Тони Естанге, цитиран от "Ройтерс".

"Нивото на заплаха се актуализира редовно, така че полицията и службите за сигурност правят всичко възможно, за да гарантират безопасността на всеки участник в Олимпиадата и всеки зрител, който идва да изпита магията на състезанието. Бюджетът за сигурност на Олимпийските игри в Париж през 2024 година се оценява на приблизително 300 милиона евро, но вероятно ще бъде много по-висок. Безопасността остава приоритет на Олимпийските игри и очакваме, че ще има демонстрации", добави Естанге.

Той изрази опасения за безопасността на израелската делегация, като припомни терористичната атака на Олимпийските игри през 1972 година. Тогава загинаха 11 членове на израелския екип.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август. Руските и беларуските спортисти имат право да участват с неутрален статут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация