Статистиката оборва критиците на Хойлунд

16:48
Статистиката оборва критиците на Хойлунд

Нападателят на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд отбеляза осмия си гол от началото на сезона в добавеното време на двубоя срещу Нюпорт, спечелен с 4:2. Датчанинът, който бе привлечен през лятото срещу 75 милиона евро, все още търпи доста критики, а представянето му до момента по-скоро е определяно като под очакванията, с които пристигна през август. Някои цифри от представянето му, предоставени от платформата “Wyscout”, дават повече яснота и друг интересен поглед върху изявите на острието, от което се очаква да носи сериозен голов принос към играта на “червените дяволи”. Въпреки критиките след последните си попадения той е голмайстор номер едно на отбора със своя актив, следван от Бруно Фернандеш със седем и Скот Мактоминей с шест. 

Един поглед към статистиката показва, че до момента той се отличава с едва 43% успешни отигравания. За сравнение друг играч, който е критикуван в пресата - Дарвин Нунес има 44.2%, а Александър Исак от Нюкасъл също е с 44%. Хойлунд успява да пласира 52.5% от ударите си във вратата, а другите двама споменати играчи са съответно с 47.8 при уругваеца и 50.1% при шведа.

Може би най-интересната статистика сякаш се отнася самите попадения, които са основна цел за всеки нападател. При тях Расмус Хойлунд е вкарал осем гола, както вече споменахме. От тях обаче едва половината или 50% са след асистенции на негови съотборници. 20-годишното острие откри головата си сметка по време на първия двубой на “червените дяволи” срещу Байерн в Шампионската лига, когато вкара един гол, а ключовото подаване дойде от Маркъс Рашфорд. Следващата среща, в която се разписа той бе срещу Галатасарай, когато от два гола на сметката му само един е след подаване на негов съотборник и това отново е Рашфорд. Срещу Копенхаген Скот Мактоминей и Алехандро Гарначо доставят ключовите пасове за нови две попадения.

Датчанинът сякаш демонстрира видимо подобрение в последните мачове на своя отбор, в които записа три попадения в последните четири срещи, а в двубоя с Тотнъм добави и асистенция. Именно тези три попадения също идват след упорита работа на самия нападател в наказателното поле, но не и след пасове на други играчи на “червените дяволи”. Тези цифри поне донякъде могат да оправдаят и мнението на редица от английските анализатори, които твърдят, че Хойлунд не получава достатъчно подкрепа от своите съотборници, а също така играта му страда от слабата форма на крилата около него. Антони отбеляза едва първия си гол от началото на сезона вчера срещу отбора от Лига 2, Маркъс Рашфорд, който бе голмайстор през миналата кампания с 30 гола, от началото на тази има едва четири попадения, а Алехандро Гарначо има само шест на своята сметка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация