Юнайтед беше напът да бере голям срам срещу Нюпорт, но всичко завърши с хепиенд

20:40
Юнайтед беше напът да бере голям срам срещу Нюпорт, но всичко завърши с хепиенд

Манчестър Юнайтед спечели с 4:2 гостуването си от четвъртия кръг за ФА Къп срещу Нюпорт Каунти. “Червените дяволи” започнаха отлично двубоя и поведоха с два гола още в рамките на по-малко от четвърт час, след като Бруно Фернандеш (7’) и Коби Мейну (13’). Уелският тим бе близо до истинска сензация, след като успя да стигне до равенството чрез Брин Морис (36’) и Уил Еванс (47’). Все пак Антони (68’) и Расмус Хойлунд (90’) подпечатаха класирането на 20-кратните шампиони за следващата фаза.

Играчите на Ерик тен Хаг успяха да открият резултата още преди да са изминали десет игрови минути. Топката бе подадена вляво към Антони, за когото останах леки съмнения дали не бе в засада, а аржентинецът върна в по-задни позиции към Бруно Фернандеш, който реализира със силен удар за 1:0. Само няколко минути след това Антони получи в отлична позиция в пеналта, но стреля над вратата. В 13-ата минута отново почти идентична атака отдясно този път даде възможност на Диого Далот да влезе в наказателното поле, след което да поднесе топката към Коби Мейну, който пък реализира второто попадение в двубоя. Това бе и първо попадение за 18-годишният младок в професионалния футбол.

В 18-ата минута Лисандро Мартинес с дълъг пас успя да изведе Алехандро Гарначо в отлична позиция, но аржентинецът предпочете да стреля, а кълбото срещна горната греда. Капитанът на “червените дяволи” Бруно Фернандеш бе в добра позиция и протестира, че крилото предпочете да действа егоистично. В 25-ата минута дебютантът Алтай Байъндър трябваше да се намесва за пръв път, след като топката се озова в Уил Еванс, който на два пъти получи възможност да стреля. В следващите минути Антони също бе много активен, но на няколко пъти изстрелите му несполучиха.

Домакините отправиха няколко точни удара и кулминацията им дойде в 36-ата минута, когато Брин Морис отправи отличен удар от от средно разстояние, кълбото обаче срещна и главата на Лисандро Мартинес и се превърна в невъзможна за Байъндър. В последните секунди на първата част отново капитанът на “червените дяволи” можеха отново да увеличат преднината си, но изстрел на Бруно Фернандеш бе спасен.

Шокът за Манчестър Юнайтед дойде две минути след началото на втората част, когато централната двойна бранители на тима подцени една топка и позволи на Себ Палмър Холдън да я поеме пред наказателното поле, след което тя бе прехвърлена на левия фланг, а прострелното центриране бе засечено във вратата от Уил Еванс за 2:2 пред погледа на Рафаел Варан. В следващите минути тимът от Лига 2 видимо увеличи агресията по терена и футболистите в жълто изглеждаха по-инициативните на терена и се отчетоха с още няколко неточни опита да обстрелват вратата на Алтай Байъндър.

В 68-ата минута едно почти безцелно центриране отдясно достигна до Люк Шоу отляво, той отлично залъга бранител и отправи изстреля с десния крак, който се отби в лявата греда, но там Антони се оказа на отлична позиция и прати топката в мрежата за 2:3. Бразилецът отпразнува много емоционално своето попадение, което бе първо за него от началото на сезона. Момчетата на Ерик тен Хаг отново си върнаха част от увереността и след гола отново на няколко пъти имаха добри ситуации да покачат преднината си.

В минутите до края играчите на Нюпорт отново положиха доста усилия и успяха да задържат случващото се на терена в близост до вратата на Манчестър Юнайтед, като на няколко пъти създадоха хаос. “Червените дяволи” все пак успяха да организират добра контраатака, която премина през Гарначо, който опита да намери друг юноша Омари Форсон. Неговият изстрел бе спасен, но Расмус Хаойлунд се оказа на точното място и я прати за четвърти път в мрежата на Ник Таунзънд. По този начин “червените дяволи” си осигуриха класиране в следващата фаза, където ще гостуват на победителя от двойката Бристол Сити - Нотингам Форест.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация