Роберто Мартинес призна, че е допуснал грешки при вота за наградите "The Best"

16:45
Роберто Мартинес призна, че е допуснал грешки при вота за наградите "The Best"

Селекционерът на националния отбор на Португалия Роберто Мартинес призна, че той, както и доста други от гласувалите, са допуснали грешки при вота за наградите на ФИФА The Best. Според него объркването е произлязло от това, че не всички са били наясно, че Световното първенство в Катар не влиза в периода, който се взима предвид за отличието. Така Лионел Меси спечели по драматичен начин пред Ерлинг Холанд, който бе считан за фаворит заради требъла, който постигна заедно с Манчестър Сити. Двамата имаха еднакъв брой точки - по 48, но първото място бе за аржентинеца заради повечето гласове за него от капитаните на национални тимове.

Самият Мартинес е дал първото място на Марсело Брозович, мислейки че Мондиалът, на който Хърватия стигна до третото място, влиза в периода, който е релевантен за отличието. Халфът на Интер игра и на финала на Шампионската лига. 

„Това бе грешка (б.ред. - неговият вот за Брозивич). Гласуваме за различни награди. Това бе първият път, в който имахме Световно първенство през зимата и гласуването бе странно, защото бе само за период от шест месеца. За мен индивидуалните награди във футбола са трудни. Мисля, че отделният футболист олицетворява това, което е постигнал отборът. А какво да кажем в това отношение за Брозович и Бернардо Силва, както и за играчите, които бяха във финала на Шампионската лига и които постигнаха успехи във вътрешните турнири. Мисля, че не бях единственият, който допусна такава грешка, защото когато видите гласовете, може да разберете, че много хора са имали предвид това, което се случи на Световното първенство“, признава Мартинес.

Меси спечели и „Златната топка“ за миналата година, където Световното първенство по регламент влизаше в периода, който се взима предвид за наградата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация