От Тренто оказаха голяма чест на големия Матей Казийски

14:35
От Тренто оказаха голяма чест на големия Матей Казийски

Матей Казийски получи страхотно признание в Италия. Тренто, неговият бивш клуб, извади от употреба номера на българския волейболист - чест, с която се удостояват само най-големите! А Казийски е истинска легенда на италианския клуб. Императора - с този прякор е известен той на Ботуша.

Церемонията се проведе преди двубоя между Тренто и настоящия клуб на Матей - Милано, завършил с успех за домакините с 3:0 гейма. Казийски отбеляза 5 точки в мача.

Преди началото на срещата Матей Казийски получи символичен банер със своя номер, който ще бъде закачен в залата на италианския тим. Трогателният момент бе посрещнат с бурни аплодисменти от всички присъстващи в залата, а от Тренто написаха lв Инстаграм "Матей Казийски завинаги един от нас".

Казийски е петкратен шампион на Италия с Тренто, четирикратен първенец на световното клубно първенство и трикратен победител в Шампионска лига, носител е още на три купи и две Суперкупи на Италия. 39-годишният волейболист прекара три периода в клуба - между 2007-а и 2013-та, 2014-та и 2015-а и между 2021-ва и 2023 година, като за това време изигра 433 мача с клубната фланелка на гърба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация