Синер срещу Джокович в първия 1/2-финал на Откритото първенство на Австралия

17:10
Синер срещу Джокович в първия 1/2-финал на Откритото първенство на Австралия

Яник Синер се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете. Поставеният под номер 4 в схемата италианец надигра на четвъртфиналите руснака Андрей Рубльов с 6:4, 7:6(5), 6:3 след 2 часа и 41 минути игра.

По този начин Синер си осигури среща с десеткратния шампион в Мелбърн Новак Джокович на полуфиналите.

Синер стигна до петата си поредна победа без загубен сет в турнира неочаквано лесно. Той реализира пробиви в началото на първия и на третия сет, които му позволиха да ги контролира напълно и да не даде шансове на Рубльов в тях.

Руснакът обаче имаше своите възможности във втория сет, в който пропусна четири възможности за пробив, а в тайбрека имаше преднина от 5:1 точки, но Синер обърна със серия от шест поредни до 7:5.

По този начин Рубльов продължава да търси първото си класиране за полуфинал в турнирите от Големия шлем. Руснакът има десет четвъртфинала и десет отпадания в тази фаза.

Предстоящият мач между Джокович и Синер се очертава като особено интересен, тъй като в края на миналата година двамата играха трима пъти в рамките на десетина дни, като италианецът спечели две от срещите. Общо обаче Джокович води серията помежду им с 4:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация