Ливърпул с категорична победа като гост на Борнемут (видео)

20:31
Ливърпул с категорична победа като гост на Борнемут (видео)

Ливърпул постигна много важна победа с 4:0 като гост над отбора, намиращ се в най-добра форма в Премиър лийг в предишните осем кръга – АФК Борнемут. Мърсисайдци традиционно не изиграха силно първо полувреме, но през второто се представиха на много високо ниво и напълно заслужено си тръгнаха с трите точки от „Виталити Стейдиъм“, след като Дарвин Нунес (49', 93') и Диого Жота (70', 80') отбелязаха по две попадения. Този успех увеличи преднината на върха на Ливърпул на пет точки пред Манчестър Сити, Арсенал и Астън Вила, но с условието, че шампионите са с мач по-малко.

Това бе трета победа на мърсисайдци над "черешките" през този сезон. 

Джеймс Хил, който в първата половина от сезона игра под наем в Блекбърн, започна за първи път за Борнемут в Премиър лийг. Той замести Адам Смит, който не бе групата. Крис Мефъм и Макс Аарънс влязоха на местата на Сенеси и Уатара.

Юрген Клоп направи две промени в състава си в сравнение с победата над Фулъм в първия полуфинал за „Карабао Къп“. Алисон очаквано се завърна на вратата, а Дарвин Нунес започна като титуляр за сметка на Райън Гравенберх. Уругваецът си партнираше с Диого Жота и Луис Диас в атаката на мърсисайдци. Харви Елиът бе върнат в халфовата линия, а Конър Брадли отново действаше като десен бек в отсъствието на Трент Александър-Арнолд и във втори пореден двубой остави отлични впечатления. 

Домакините стартираха активно, изпълниха няколко корнера пред вратата на Алисон и имаха леко предимство в контрола над топката, но удари липсваха и към двете врати, Първият такъв отправи Алексис Мак Алистър от далечна дистанция в 19-ата минута, но той премина встрани от далечната греда на вратата на Нето.

Първият точен изстрел отправи Дарвин Нунес в 25-ата минута, но той не бе никакъв проблем за Нето.

Ливърпул се настани в половината на Борнемут и започна да натиска своя съперник, но без да създава чисти положения. В 36-ата минута Клуйверт много опасно и болезнено влезе с бутоните в крака на Диас, който трябваше да получи лекарска помощ. Нидерландецът, в чиито действия нямаше умисъл, се размина без никакви последствия, а Диас се върна на терена.

В самия край на полувремето домакините направиха две опасни атаки, но в първата ситуация Клуйверт не бе точен, а малко след това Кристи не успя да уцели добре топката отблизо след центриране по земя на нидерландеца.

Ливърпул започна добре второто полувреме и още в 49-ата минута гостите откриха резултата. Конате отправи силно подаване напред от централната зона, което Къртис Джоунс много добре овладя с гърди, след което продължи към Жота. Португалецът веднага намери в наказателното поле Нунес, който с много прецизен удар с десния крак прати топката в ъгъла.

В следващите минути Ливърпул натисна още по-здраво. В 52-рата минута гостите претендираха за дузпа, след като Забарний като че ли препъна Жота на самата линия на наказателното поле, но сигнал не последва, а и ВАР не се намеси, въпреки че контакт имаше. След това младият Конър Брадли имаше две възможности, но първо не успя да нанесе добър удар с глава, а след това стреля добре, но Нето изби.

В 64-тата минута Клоп замени Елиът и Диас с Гравенберх и Гакпо.

Шест минути след това Ливърпул удвои аванса си. Нунес много добре се пребори за една висока топка със Забарний, след което Гакпо веднага изведе отдясно Жота, а португалецът стреля в близкия ъгъл за 0:2.

Десет минути по-късно Жота сложи точка на спора с втория си гол. Нунес центрира отляво, топката стигна до Конър Брадли, който записа първа асистенция, пускайки към португалеца в наказателното поле. При първия си опит да стреля Жота се размина с топката, но след това имаше и втори шанс и този път бе точен – 0:3.

В трета минута на добавеното време Дарвин Нунес оформи крайния резултат, след като много елегантно засече от въздуха на далечната греда центриране на Джо Гомес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация