Началните часове на мачовете на Виктория Томова и Григор Димитров

09:56
Началните часове на мачовете на Виктория Томова и Григор Димитров

Организаторите на Откритото първенство на Австралия оповестиха програмата за четвъртък, когато Григор Димитров и Виктория Томова ще изиграят своите мачове от втория кръг.

Най-добрият български тенисист ще играе на “Джон Кейн Арена”, а двубоят му с представителя на домакините Танаси Кокинакис ще започне не преди 07:00 часа българско време.

Димитров и австралиецът не са се изправяли един срещу друг до момента. 13-ият в света Григор победи на старта коравия унгарец Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 за 3 часа и половина, а австралиецът трябваше още повече да се потруди, за да стигне до успеха над австриеца Себастиан Офнер със 7:6(1), 2:6, 6:7(4), 6:1, 7:6(8) след 4 часа и 21 минути.

Заемащият 80-то място в световната ранглиста Кокинакис спечели титлата на двойки в Мелбърн през 2022 година заедно с Ник Кирьос, но на сингъл представянето ми минава незабелязано с изключение на 5-сетовия маратон, който изигра като тийнейджър през 2015 година срещу тогавашния №13 в света Ернест Гулбис.

Григор Димитров от своя страна може да се похвали с 32 победи на сингъл на Australian Open. Българинът е в страхотна форма и няма загуба от началото на сезона, записвайки шест поредни победи и титла в Бризбън.

Утре ще стискаме палци и на първата ракета на България при дамите Виктория Томова. 28-годишната софиянка, която в понеделник постигна първата си победа в основната схема в Мелбърн, ще влезе в битка с 19-ата поставена Елина Свитолина. Срещата им е трета на Корт №13, като програмата там стартира в 2:00 часа наше време с два мъжки мача - Алекс Мичелсен срещу Иржи Лехечка и Нуньо Борхес срещу Алехандро Давидович Фокина.

Виктория Томова се класира за втория кръг на Australian Open, след като победи с 6:4, 6:2 Кайла Дей от САЩ. Завърналата се след майчинство Свитолина от своя страна отстрани тийнейджърката Тайла Престън с 6:2, 6:2. Предстоящият сблъсък между младата майка и Томова се явява третият дуел в съперничеството им, като до момента Томова няма победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация