Юве взе своето от мача със Сасуоло

00:00
Юве взе своето от мача със Сасуоло

Ювентус отново се доближи на две точки от лидера Интер, след като победи с 3:0 Сасуоло на "Алианц Стейдиъм" в последен двубой от 20-ия кръг на Серия "А". Душан Влахович (15', 37') затвърди впечатлението, че възвръща формата си и отбеляза два великолепни гола преди почивката. И двата изстрела бяха извън наказателното поле, като вторият бе след перфектно изпълнен фаул. Федерико Киеза оформи крайния резултат минута преди края. Така Ювентус взе реванш от единствения отбор, който го бе победил през този сезон. Това се случи през септември, когато "зелено-черните" надделяха с 4:2 на свой терен. Сасуоло всъщност имаше три победи в последните пет мача с Ювентус в Серия "А" преди днес.

Въпреки че Федерико Киеза бе възстановен, той остана на пейката на домакините за началото, където бе и Аркадиуш Милик, отбелязал хеттрик срещу Фрозиноне. Макс Алегри заложи на Душан Влахович и Кенан Йълдъз в атака. Маккени и Гати пропуснаха двубоя заради наказания, но Андре Рабио се завърна в халфовата линия след контузия. Камбиазо също стартира. Ругани влезе в защитната тройка.

Андреа Пинамонти водеше атаката на Сасуоло. Берарди имаше проблеми в мача с Фиорентина, но бе готов да започне.

Двубоят започна доста равностойно, но без да оказват натиск и да създават положения, домакините поведоха в 15-ата минута след хубав удар на Душан Влахович от границата на наказателното поле, след който топката влетя под напречната греда.

В 32-рата минута и Сасуоло създаде първата си възможност. Тя отново дойде след изстрел от далечна дистанция. Отправи го Лауриенте, но Шчесни се намеси добри и изби.

Пет минути след това Юве стигна до втори гол, който отново дойде от нищото. И отново над всички бе Влахович, който изпълни прекрасен пряк свободен удар от около 25 метра, топката рикошира в напречната греда и за втори път влезе във вратата на Консили.

В 53-тата минута Берарди отправи опасен изстрел от границата на наказателното поле, но на сантиметри встрани от целта. Десетина минути след това отново звездата на Сасуоло нанесе силен удар, след който се получи и рикошет, но този път Шчесни спаси с една ръка. 

Тимъти Уеа пък пропусна страхотен шанс да вкара трети гол за Ювентус в 76-ата минута, когато Киеза много добре му сервира топката в наказателното поле, но американецът стреля над вратата. До края "бианконерите" не само контролираха мача, но стигнаха и до трети гол. В 89-ата минута Милик спечели топката, след което Локатели намери в наказателното поле Киеза, чийто удар се отклони в бранител, след което топката премина под плонжа на Консили. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация