Остава ли Чави треньор на Барселона след фиаското срещу Реал?

17:59
Остава ли Чави треньор на Барселона след фиаското срещу Реал?

Работата на Чави Ернандес в Барселона за момента не е застрашена въпреки катастрофалната загуба с 1:4 от Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания. „Каталунците“ загубиха и второто издание на Ел Класико през този сезон, след като бяха категорично надиграни от големия си съперник, а треньорът на „блаугранас“ определи този мач като „един от най-слабите“ за Барселона от началото на кампанията.

Освен че загуби първия трофей за сезона, Барселона изостава на седем точки от Реал в Ла Лига и на осем от лидера Жирона, който е с мач повече. 43-годишният специалист бе достатъчно самокритичен след слабото представяне срещу Реал и изрази увереност, че може да се справи с трудния период и отборът да започне да постига резултатите, които регистрираше през миналия сезон. Големият въпрос е обаче дали колебанията, които продължават вече няколко месеца, няма да доведат до това Чави преждевременно да напусне поста си? Според каталунският „Спорт“ такава опасност няма и Жоан Лапорта все още вярва на бившия халф и на неговите идеи. Според изданието президентът на каталунците е казал това на Чави още след последния съдийски сигнал на злополучния за Барселона финал в Рияд.

След като през миналия сезон Чави спечели шампионската титла и Суперкупата, през септември той преподписа договора си с Барселона, който е до лятото на 2025 година с опция за удължаването му с още 12 месеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация