Ман Юнайтед и Тотнъм поделиха точките в зрелищен мач на "Олд Трафорд"

20:54
Ман Юнайтед и Тотнъм поделиха точките в зрелищен мач на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър завършиха наравно 2:2 в мача от 21-ия кръг на Премиър лийг. Домакините на два пъти успяваха да поведат в срещата с голове в началото и края на първата част чрез Расмус Хойлунд (3’) и Маркъс Рашфорд (40’), но Ричарлисон (19’) и Родриго Бентанкур (46’) на два пъти възстановяваха равенството. Гостите от Лондон владееха по-качествено топката и особено през втората част успяваха да се задържат в близост до противниковото наказателно поле. От своя страна възпитаниците на Ерик тен Хаг изиграха добро първо полувреме, в което вкараха две попадения и имаха още добри положения, но през втората част отстъпиха инициативата и почти не полагаха усилия за преса в противниковото поле, а по-скоро търсеха ново попадение на контраатака. За първи път на трибуните на “Олд Трафорд” бе и новият акционер сър Джим Ратклиф, който на Бъдни вечер закупи официално 25% от клуба.

“Червените дяволи” успяха да нанесат първия удар в двубоя още в третата минута при първата си по-опасна атака, когато топката бе бързо пренесена в противниковата половина, Маркъс Рашфорд влезе в наказателното поле, засуети се, но кълбото отиде в краката на Расмус Хойлунд, който с левия крак се разписа за 1:0. Това е едва второ попадение за датския играч в Премиър лийг, както и второ такова на “Олд Трафорд”. В 7-ата минута отново Рашфорд бе намерен в пеналта и стреля, но топката премина покрай левия стълб на Гулиелмо Викарио.

Първата по-интересна ситуация на сметката на Тотнъм дойде в 11-ата минута, когато многоходова атака завърши с центриране към Тимо Вернер, който стреля с глава, но топката бе изчистена. Постепенно “шпорите” овладяха топката и се настаниха около вратата на Андре Онана в следващите минути. Двата тима нямаха намерение да се проучват и само в рамките на първите петнайсет минути си размениха по няколко статични положения пред двете врати.

Лондончани все пак стигнаха до изравнително попадение в 19-ата минута, когато при поредното центриране от ъглов удар Ричарлисон успя да надскочи бранителите в червено и с глава прати топката в мрежата за 1:1. Това бе попадение в 33-пореден мач в първенството, което е клубен рекорд. В следващите няколко минути новото попълнение Тимо Вернер направи няколко опита за изстрел.

Малко след изминаването на половин час игра се получи и една от много спорните ситуации в двубоя, когато Алехандро Гарначо получи в пеналта и топката бе в негово владение при очевидно задържане от страна на Дестини Удоджи, но съдията Джон Бруукс подмина положението. Именно левият защитник пък нацели собствената си врата в 38-ата минута, когато се опита да се справи с центриране отляво.

Футболистите на Манчестър Юнайтед все пак отново стигнаха до преднина в двубоя пет минути преди изтичане на редовното време на първата част, когато Маркъс Рашфорд и Расмус Хойлунд комбинираха отлично, в крайна сметка юношата на домакините успя да стигне до топката в наказателното поле и с десния крак преодоля Викарио за втори път. Това бе първо попадение на Рашфорд на “Олд Трафорд” от началото на сезона от над 16 часа игра за атакуващия играч.

Три минути по-късно отново крилото получи от Хойлунд в наказателното поле, но се забави при опита си за изстрел и бе блокиран. Гостите от Тотнъм отговориха с добро дълго подаване към Тимо Вернер, който имаше срещу себе си само Диого Далот, но ударът на германеца отиде покрай лявата греда на Андре Онана.

В 48-ата минута играчите на гостите можеха да стигнат до ново изравняване след нов корнер, но удар с глава на Кристиан Ромеро срещна напречната греда, а впоследствие и удар на Педро Поро премина покрай гредата.

Тотнъм отново възстанови равенството след само 51 секунди след началото на втората част, когато гостите бързо изнесоха кълбото, Кристиан Ериксен не проследи достатъчно настойчиво Родриго Бентанкур, той получи от Тимо Вернер, влезе в наказателното поле и простреля Андре Онана за 2:2. Още в следващата атака играчите на Анге Постекоглу отново центрираха много опасно в пеналта, но този път Диого Далот се намеси добре.

Двата тима продължиха да допускат много грешки при разиграванията си, но в следващите минути “шпорите” се настаниха трайно пред вратата на Онана и изпълниха поредица от корнери, но те не доведоха до сериозна опасност. Минутка след изминаването на час игра от другата страна на терена Скот Мактоминей получи в отлична позиция пред наказателното поле и стреля, но ударът му премина покрай дясната греда на Викарио. В 65-ата минута Маркъс Рашфорд получи отлична топка в предни позиции, но отново не успя да се справи в завършващата фаза и топката му бе отнета на границата на малкото наказателно поле.

Постепенно двата отбора станаха малко по-внимателни, но в същото време допускаха доста грешки в противниковата половина. Пет минути преди края на редовното време на срещата на терена се появи новото попълнение на тима Раду Драгушин. В заключителните секунди на двубоя в добавеното време Скот Мактоминей пропусна великолепно положение да донесе трите точки на своя тим след центриране на Алехандро Гарначо. Шотландецът се оказа абсолютно сам на два - три метра пред голлинията, но с глава прати кълбото над напречната греда.

С тази точка Манчестър Юнайтед се изкачи от деветото до седмото място в класирането на Премиър лийг. Тотнъм от своя страна със своите 40 точки заема петото място в подреждането, но с равен актив с Арсенал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация