С кървав труд Леверкузен изработи трите точки срещу Аугсбург

22:10
С кървав труд Леверкузен изработи трите точки срещу Аугсбург

Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен изтръгна невероятно драматична победа като гост на Аугсбург с 1:0 в мач от 17-тия кръг на Бундеслигата, която се поднови вчера. Победата за тима на Чаби Алонсо донесе Есекиел Паласиос, който се разписа в петата минута на даденото от съдията продължение.

С този гол "аспирините" запазиха аванса на върха пред Байерн, като са с 4 точки и мач повече пред баварците след изиграването на всички срещи от полусезона. Леверкузен продължи и невероятната си серия от 26 мача без загуба във всички турнири, като вече имат и три поредни победи в първенството и от началото на сезона винаги са се разписвали в Бундеслигата. Важно е да се отбележи също, че "аспирините" играха без контузения си голмайстор Виктор Бонифейс, както и няколко футболисти, които са с националните си отбори на Купата на африканските нации.

Първата опасна ситуация за гостите дойде в 18-ата минута, когато Алехандро Грималдо стреля, но вратарят на Аугсбург Фин Дамен спаси. Две минути след това Патрик Шик остана очи в очи със стража на противника, излъга го, но притичал бранител на домакините успя да избие в корнер. Домакините отговориха с опасен далечен изстрел на Ермедин Демирович, профучал на сантиметри от вратата на Лукаш Храдецки. В 28-ата минута пък далечен шут на Алекс Грималдо нацели напречната греда на Аугсбург. Четири минути по-късно Гранит Джака също пробва късмета си с изстрел от разстояние, но малко не му стигна до целта. В 37-ата минута Леверкузен пропусна ново чисто положение, когато Грималдо центрира от корнер, а Роберт Андрих от непосредствена близост с глава стреля в тялото на Фин Дамен и пропусна сигурен гол.

Втората част започна с две опасни неточни удара, първо на Демирович, а в следващата атака на Есекиел Паласиос. В 54-ата минута нова добра ситуация за Леверкузен бе пропусната, когато Йонас Хофман центрира отляво, а ударът с глава на Гранит Джака мина на сантиметри от вратата на Дамен. Пет минути по-късно ново центриране на Хофман намери Патрик Шик, който изпревари стража на Аугсбург, но изстрелът му с глава не намери очертанията на вратата. Последваха още ситуации пред Леверкузен, но Джереми Фримпонг и влезлият като резерва Флориан Виртц отново не бяха точни с ударите. Опасен удар на Шик в 71-вата минута бе блокиран, а в ответната атака Филип Титц от Аугсбург бе изведен очи в очи с Храдецки и се разписа, но попадението му бе отменено заради засада. Десетина минути по-късно за кой ли път Фримпонг стреля неточно от добра позиция. Две минути преди края на редовното време и Йонас Хофман пробва късмета си с далечен шут, но брилянтният в този мач Фин Дамен успя да избие в ъглов удар.

И когато изглеждаше, че Леверкузен този път няма да успее да се разпише за пръв път от началото на сезона, "аспирините" успяха да изтръгнат победата. В петата минута на даденото от съдията продължение, Грималдо даде успореден на вратата пас и намери Есекиел Паласиос, който отблизо с левия крак простреля Дамен и донесе така важните три точки на тима си, с които тимът на Чаби Алонсо запази аванса на върха в Бундеслигата. Аугсбург пък вече е четири поредни мача без победа и заема временната 11-а позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация