Леверкузен се утвърди на първата позиция в Бундеслигата след успеха над Айнтрахт

21:18
Леверкузен се утвърди на първата позиция в Бундеслигата след успеха над Айнтрахт

Байер Леверкузен победи с 3:0 Айнтрахт Франкфурт в мач от 15-тия кръг на Бундеслигата. Головете за "аспирините" отбелязаха Виктор Бонифейс (14'), Джереми Фримпонг (51') и Флориант Виртц (57'). По този начин момчетата на Чаби Алонсо записаха 24-ти пореден мач без загуба във всички турнири от началото на сезона (от тях 21 победи) и със сигурност ще посрещнат новата 2024 г. на върха в Бундеслигата. Това ще се случи независимо от изхода на оставащите два мача на Байерн до края на годината, като вече "аспирините" имат седем точки преднина. Последният мач на Леверкузен през 2023 г. е домакинство на Бохум след три дни.

Водачите в класирането започнаха силно мача, като още в 11-ата минута опасен удар на Джереми Фримпонг бе блокиран. Само три минути по-късно "аспирините" поведоха. Виктор Бонифейс тръгна на индивидуален рейд, навлезе в наказателното поле на Айнтрахт и с хубав удар направи безпомощен Кевин Трап - 1:0. По-добрата игра на Леверкузен продължи, като в 35-ата минута те можеха да удвоят аванса си, когато щатният изпълнител на преки свободни удари Алекс Грималдо стреля, но шутът му мина малко над гредата.

Втората част започна вихрено за Леверкузен. В 51-вата минута Виктор Бонифейс отправи опасен изстрел, Трап успя да избие, но право в краката на Джереми Фримпонг, който направи добавката и удвои аванса на тима си. Само шест минути по-късно интригата в мача приключи. Отличният Бонифейс направи чудесно извеждащо подаване към Флориан Виртц. Германският национал не се колеба дълго и майсторски прехвърлящ удар вкара много красив гол и направи резултата 3:0 за Леверкузен. До края на срещата Чаиби Фарес имаше добра възможност да вкара почетен гол, но Лукаш Храдецки се отчете с добро спасяване. Леверкузен пък можеше да направи разгрома за Айнтрахт пълен, но Виртц и Пиеро Инкапие нацелиха гредите на гостите.

Така Леверкузен увеличи преднината си пред Байерн на върха на 7 точки, макар и да е с два мача повече. Айнтрахт, който разби с 5:1 баварците в предишния кръг, остава само с този успех в последните 5 мача и остава на 8-о място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация