Томова ще се изправи срещу американка на четвъртфиналите в Хобарт

13:00
Томова ще се изправи срещу американка на четвъртфиналите в Хобарт

Виктория Томова научи името на следващата си противничка на УТА 250 турнира на твърда настилка в Хобарт (Австралия). На четвъртфиналите първата ракета на България ще играе срещу поставената под №2 в основната схема Ема Наваро (САЩ).

Томова стигна до тази фаза на турнира след победа и загуба в квалификациите и влизане в основната схема като “щастлива губеща”. В първия кръг от същинската надпревара тя отстрани италианската Мартина Тревизан с 6:3, 6:3, а във втория изигра почти перфектен мач и даде само един гейм на 42-ата в света Татяна Мария (Германия), надигравайки я с категоричното 6:0, 6:1 в рамките на точно 60 минути.

Ема Наваро от своя страна победи полякинята Магдалена Френч с 6:3, 6:3 в битката за място на четвъртфиналите.

Американката и Томова не са се срещали на корта до момента. Наваро е на 22 години и е родена в Ню Йорк. Към днешна дата тя заема 31-во място в световната ранглиста, като това е върхово класиране в нейната кариера. Томова е 77-а, само на шест места от най-високия си ранкинг.

Ема Наваро няма спечелени титли на сингъл в УТА тура, като балансът й от победи и загуби до момента е 153-90. Като студентка в Университета на Вирджиния тя става шампионка на колежанската лига (NCAA) през 2021 година. Две години по-рано Наваро достига до финала на двойки при девойките на Аустрелиън Оупън, печели титлата при тандемите на “Ролан Гарос” и стига до финала на сингъл, а на “Уимбълдън” влиза в топ 4 на сингъл.

Най-доброто й постижение при жените е от миналата година, когато тя достига до полуфиналите на УТА 500 турнира в Сан Диего, където губи от сънародничката си София Кенин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация