Валверде: Ако се наложи, пак бих извършил нарушение за червен картон срещу Мората

19:52
Валверде: Ако се наложи, пак бих извършил нарушение за червен картон срещу Мората

Полузащитникът на Реал Мадрид Федерико Валверде е амбициран да прибави трета суперкупа на Испания към колекцията си. Първата му е от януари 2020 година, когато уругваецът изигра ключова роля за успеха във финала над Атлетико Мадрид.

Тогава, при 0:0 в 115-ата минута, Валверде извърши много грубо нарушение срещу откъсналия се сам срещу вратаря Алваро Мората. Така обаче той спаси тима си от много вероятен гол, с което нулевото равенство беше запазено и се стигна до дузпи, при което “белите” се наложиха и вдигнаха трофея.

Сега ни очаква нов сблъсък между Реал и Атлетико в турнира, който обаче е от полуфиналната фаза. Мачът е в сряда вечер в Рияд.

Четири години по-късно Феде е готов отново да бъде изгонен, ако се налага.

“Дали бих повторил този фал срещу Мората? Разбира се, че ще го направя, стига това да е от полза на Реал. Ако обаче резултатът е 0:3, няма смисъл. Но трябва винаги да си готов да се жертваш в името на клуба си”, заяви халфът на пресконференция.

През настоящия сезон Валверде е натоварен с по-дефанзивни функции и има само един гол, докато през миналия реализира цели 12.

“През целия си живот съм бил на позицията на №5. Умея да се справям по-добре, защото натрупах опит. Нужно е да действам там, където треньорът иска. Факт е, че бих искал да съм по-близо до съперниковата врата и да помагам за отбелязването на попадения, но пък и е важно да се адаптирам към това, което наставникът е решил”, обясни уругваецът.

През следващата седмица (18 януари) пък ще станем свидетели на още едно мадридско дерби - този път за Купата на краля в Испания, което ще е трети двубой между двата отбора от началото на сезона. Точно Атлети нанесоха единствената загуба на “белите” досега.

“Лично на мен ми е много приятно да играя срещу този съперник. За нас в Реал най-хубавото е, когато се надиграваме с най-силните, а Атлетико е един от тях. Сега е важно да покажем на феновете, че сме готови да се борим за много трофеи”, завърши Валверде.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация