Анчелоти: Повтарям отново, че няма да съм треньор на Бразилия

21:44
Анчелоти: Повтарям отново, че няма да съм треньор на Бразилия

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази своята радост от подновяването на контракта си с “лос бланкос”. Новият договор на треньора е до 2026-а година, но италианецът заяви своята готовност да продължи работата си начело на мадридчани и след това, ако бъде желан.

“Започваме една нова година и да видим дали тя ще бъде добра. Много съм щастлив от новия си това, че поднових своя контракт, преговорите бяха лесни, няма смисъл да изпадаме в подробности, но всичко се разви много лесно между президента и мен. За мен е ценен фактът, че клубът искаше да продължим да работим заедно. Не знам дали това е успех, успехите са, когато печелим мачове. Щастлив съм, че ще прекарам още две години като треньор на Реал Мадрид. Договорът ми е до 2026-а, но мога да продължа и след това, мога да съм тук през 2027-а или 2028-а година. Президентът не се е променил, той продължава да съхранява тази своя любов към отбора, която има от малък, но и има много ясна визия за бъдещето, а клубът е в много добри ръце.”

След това италианският специалист опита да обясни за ситуацията около националния отбор на Бразилия. Анчелоти бе смятан за фаворит за нов селекционер на “кариоките” от лятото, когато се очакваше да напусне “Сантиаго Бернабеу”.

“Реалността е, че имах контакти с Бразилия, с президента Едналдо Родригес, на когото благодаря за любовта и интереса, които ме карат да се чувствам горд, но всичко зависеше от решението на Реал Мадрид. През последните месеци Едналдо вече не бе шеф на бразилския футбол, а и ключово е, че аз винаги съм искал да остана тук. Нямам представя дали Бразилия ще ме иска през 2026-а, а и не знам как ще погледнат на решението ми. Повтарям отново, че няма да съм треньор на Бразилия.”

След това специалистът се насочи към отбора и дори малко изненадващо бе категоричен, че “лос бланкос” не планират привличането на нов централен бранител въпреки многото проблеми в тази зона. Анчелоти заяви, че все пак има варианти с Аурелиан Чуамени и Карвахал, които също могат да играят в тази зона.

“Искаме да започнем добре тази втора част от сезона. Имаме добри новини, много играчи, които бяха контузени, ще се завърнат. Карвахал, Винисиус и Арда Гюлер са готови, Менди и Камавинга ще са на линия през следващата седмица. Няма да взимаме нов централен защитник. Карвахал, който утре ще стартира от първата минута, и Чуамени могат да играят там. За Винисиус не съм решил още, с Арда Гюлер ще подходим търпеливо, защото той доста време не е играл. Тук има много играчи, чиито договори изтичат и сами ще решат какво да правят. Кроос, Модрич, Начо са сред тях. Бъдещето вече е обмислено, отборът върви в добра посока, имаме много интересни млади играчи, ще пристигне и Ендрик. Отборът се променя малко по малко и ще се променя и в бъдеще. Имаме много ресурс, от които не сме се възползвали все още, като Гюлер например. Имахме много проблеми в първата част на сезона, но се справихме добре,” заяви Анчелоти, който отказа да коментира и темата за Килиан Мбапе, чийто договор изтича в края на сезона и е свързван за пореден път с Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация