Ман Юнайтед не допусна изненада срещу Уигън за Купата на Англия

00:24
Ман Юнайтед не допусна изненада срещу Уигън за Купата на Англия

Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 гостуването си на Уигън в мач от третия кръг на ФА Къп и продължава напред в турнира. Двете попадения в срещата паднаха в двете полувремена и бяха дело на Диого Далот (22’) и Бруно Фернандеш (74’ дузпа). “Червените дяволи” можеха да си тръгнат от “ДУ Стейдиъм” с много по-сериозен в голово отношение успех, но за пореден път от началото на сезона се видяха сериозните проблеми в завършващата фаза, като Хойлунд, Рашфорд, Гарначо и Мактоминей се отличиха със сериозно количество пропуски. Този турнир се оказва и на практика единствената реалистична възможност за трофей пред момчетата на Ерик тен Хаг, които играха финал през миналия сезон.

Още в третата минута Уигън успя да открадне топката в своята половина и след отлична контраатака се стигна до центриране отдясно, което завърши от добра позиция към Тило Осгард, който стреля, но Андре Онана спаси. В осмата минута Алехандро Гарначо бе намерен само на няколко метра от голлинията, но защитник в синьо успя да му избие топката веднага.

Играчите на Манчестър Юнайтед постепенно поеха контрола върху двубоя и започнаха да разиграват продължително топката в полето на противника в търсене на свободни пространства и начин да се изостри случващото се на терена. Това стана в 13-ата минута, когато след една продължителна размяна на пасове топката стигна до Рашфорд, той влезе в наказателното поле и стреля опасно, но стражът на Уигън Сам Тикъл реагира великолепно.

В 20-ата минута ново разиграване пред наказателното поле стигна до пас на Бруно Фернандеш към Расмус Хойлунд. Точно преди датчанинът да поеме топката там се появи Скот Мактоминей, който я пое, влезе в наказателното поле и стреля опасно, но ударът му бе неточен. Този все по-осезаем натиск даде резултат в 22-ата минута, когато отново играчите на Манчестър Юнайтед успяха с бърза атака да вкарат топката в пеналта, изстрел на Рашфорд бе блокиран, но впоследствие опитът на Диого Далот влетя в мрежата за 0:1.

Почти веднага след изпълнението на началния удар “червените дяволи” отново вкараха по подобен начин топката в наказателното поле и бяха близо да удвоят след грешка на вратаря, но това не се случи. Минутка преди изминаването на половин час игра Расмус Хойлунд получи отлична ситуация и стреля с глава, но кълбото нацели напречната греда. Централният нападател отново не успя да се възползва от до голяма степен случайно предоставила му се прекрасна възможност в 35-ата минута, когато Рашфорд стреля, топката се отклони в тялото на датчанина, но впоследствие излезе в аут.

Гостите от “Олд Трафорд” направиха поредния си пропуск в 40-ата минута, когато отново Алехандро Гарначо навлезе навътре и стреля, но отново горната греда на Тикъл се оказа пречка пред евентуално попадение.

В първите десетина минути ситуацията на терена не се промени особено, а гостите от Манчестър отново направиха няколко добри атаки, но им липсваше класа в завършващата фаза. Домакините отговориха с две центрирания, но там техните играчи оставаха далеч от възможност за изстрел. Минутка след изминаването на час игра Коби Мейно отправи опасен удар, но отново Тикъл спаси. Малко след това феновете видяха нов пропуск на сметката на гостите, но този път от страна на Скот Мактоминей.

Случващото се на терена все пак бе на доста по-ниско темпо от първата част, но все пак в 70-ата минута Манчестър Юнайтед получи дузпа след съприкосновение на крака на бранител с този на Бруно Фернандеш. Именно португалецът се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и с лекота реализира второто попадение за своя тим.

В рамките на следващите няколко минути възпитаниците на Ерик тен Хаг можеха да стигнат и до трето попадение, но за пореден път липсата на качествен завършващ удар от Гарначо и Рашфорд се оказа проблем за тима.

С тази победа Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на турнира за Купата на Англия, където те ще срещнат победителя от сблъсъка между Нюпорт Каунти и Ийстлей.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация