Ел Маестро: Почитател съм на западноевропейската система за провеждане на първенството

11:45
Ел Маестро: Почитател съм на западноевропейската система за провеждане на първенството

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро се срещна с представителите на медиите преди днешното занимание на „червените“. Той сподели своите очаквания от зимната подготовка, както и от втория дял на сезона. 

„Трансферният прозорец е жив процес. Имена циркулират всеки ден. Интегриран съм в процеса, но няма да коментирам спекулации. Не смятам, че съм най-точният човек, който да говори за това. Браян Морено преди всичко е решение на клуба. Аз също съм част от решението, но е свързано с политиката на клуба. Футболистът не беше тук на първия ден от подготовката. Има и история преди това, за която не мога да дам подробности“.

„Не знам каква ще бъде разликата, тъй като ситуацията е нова за мен и отбора. Предпочитам и харесвам да играя на стадион "Българска армия", в който има голяма доза романтика. Ще се радвам феновете да ни подкрепят и на "Васил Левски". Много съм доволен от това, което виждам от началото на тази подготовка. Имахме няколко капитани през сезона. Ще бъдем предпазливи с Юрген Матей и ако всичко е наред, той ще запише минути. Александров, Бучков и Бисмарк - планът е те да бъдат отдадени под наем. Колкото до Лазар, той тренира с нас и търсим разумно решение, което да удовлетворява и двете страни. Моите отбори винаги са добре подготвени кондиционно". 

"Работя възможно най-рано в тактически аспект. Логично е да има положителни и отрицателни моменти в Лудогорец с участието им в европейските клубни турнири. Всеки отбор има група от основни играчи. Ние имаме 8-9 основни играчи, с които играем във всеки мач. Не искаме да се разделяме с тях. Почитател съм на западноевропейската система за провеждане на първенството. Трябва да има условия като отопление и терени“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация