ЦСКА с повече точки като гост през есента

09:57
ЦСКА с повече точки като гост през есента

ЦСКА постигна нещо уникално в изминалата футболна есен. Нещо, което не е характерно и обичайно срещано както за „червените“, така и за останалите тимове в елита. Отборът на Нестор Ел Маестро има повече точки като гост, отколкото като домакин, пише „Мач Телеграф“.

Това само по себе си не е чак толкова сензационно и се е случвало в историята на тима. Но толкова голяма разлика между точите навън и взетите у дома, в полза на тези изтръгнати на чужд терен, никога не е имало при ЦСКА.

Тимът на Ел Мастро спечели само половината от домакинствата си в първенството до момента – 5 от 10 мача. От другите 5 имаше 4 равенства и едно поражение в последния двубой за годината срещу Лудогорец. Това осигури актив от 19 точки от 30 възможни, което прави 63,33%. При гостуванията ЦСКА все 23 точки пак от 30 възможни, а  проценти успеваемостта на чужд терен е над 13 процента по-висока – 76,67%.

Досега само в два сезона и то в далечното минало ЦСКА е приключвал с по-голям актив като гост. Това е ставало през 1955 и 1957 година, но разликите са значително по-малки от сега. В първия споменат шампионат ЦСКА има 18 точки у дома и само една повече от визити, а като относителен дял разликата е само 4% в повече за гостуванията. През 1957-а пък точките са 16 на 18, а успеваемостта 73 на 82%.

Интересен и единствен по рода си бе и миналия сезон за клуба. Тогава като брой точките у дома бяха с две повече, отколкото тези като гост – 43 срещу 41. Като процент обаче тимът бе по-успешен като гост – 79,63% бе активът вкъщи и 80,39% този навън. Разликата идва от това, че общият брой на мачовете в първенството бе нечетен – 35. Домакинствата бяха с едно повече от гостувания – 18 срещу 17, което и обяснява разликата в процентите.

Сегашната рекордна разлика в представянето в полза на гостуванията може и да се промени напролет, но поне за момента този сезон е без аналог в историята.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация