Григор обясни защо родителите му не дочакаха награждаването му

18:01
Григор обясни защо родителите му не дочакаха награждаването му

Григор Димитров триумфира с титлата в Бризбейн след страхотен успех над световния номер 8 Холгер Руне със 7:6(5), 6:4 за 2 часа и 14 минути игра.

Родителите му Димитър и Мария го подкрепяха на живо от трибуните в течение на целия турнир, включително и на финала. Изненадващо за мнозина обаче те бяха напуснали местата си в бокса на българина по време на награждаването и той обясни защо се е получила ситуацията.

“Родителите ми трябваше да си тръгнат преди края на финала, за да хванат полета за вкъщи. Жалко, че не са тук, но ще им пратя снимка. Дано да са следили резултата”, каза Гришо с усмивка, когато получи трофея си.

“Родителите ми трябваше да се приберат, защото трябва да се върнат към работата си и собствените си животи. Сбогувахме се преди мача и няколко пъти проверявах часовника, исках да видя дали ще завърша двубоя малко по-рано, но не бе толкова лесно.

Беше невероятно да прекараме заедно последните две-три седмици. Намираме чудесен баланс в начина, по който се виждаме и ще опитам това да се случва по-често тази година”, коментира впоследствие Димитров.

Той се събра първоначално с родителите си на Коледа в Абу Даби за Световната тенис лига, а след това визитата на Димитър и Мария продължи в Бризбън - малко преди синът им да вдигне деветата титла в кариерата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация