Отмениха червения картон на Грийнууд, ругатните му не били по адрес на съдията

17:38
Отмениха червения картон на Грийнууд, ругатните му не били по адрес на съдията

Испанската футболна федерация отмени наложения на Мейсън Грийнууд червен картон от двубоя на неговия Хетафе срещу Райо Валекано (0:2) от Ла Лига, игран във втория ден на новата година. Тогава преотстъпеният от Манчестър Юнайтед нападател беше отстранен директно в 50-ата минута.

В доклада си главният рефер Хорхе Фигероа Васкес се обосновава, че англичанинът го бил обидил с популярната реплика “Fuck you”.

От Хетафе обаче обжалваха с твърдението, че това не е вярно и че по-точно Грийнууд не е псувал конкретно арбитъра.

В крайна сметка, използвайки видеозапис и преводач, от Дисциплинарната комисия са установили, че Грийнууд е казал следното: "One, two, three, four, fuck!"

“Този израз е често срещан в разговорната реч на английски език и се използва за изразяването на нeсъгласие с дадено решение, но пък в случая не може да се възприема като неуважителна реплика по адрес на съдията”, пише в становището на Дисциплинарната комисия.

Това означава, че Грийнууд ще може да вземе участие в следващия мач на Хетафе за първенство, който е срещу Осасуна на 21 януари. Ако картонът беше останал в сила, нападателят рискуваше да отнесе санкция за поне три двубоя, а третият от тях е срещу Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация