Райо Валекано победи Хетафе като гост

22:15
Райо Валекано победи Хетафе като гост

Райо Валекано надделя с 2:0 като гост на Хетафе в първи мач през новата година в Ла Лига. Интересно за отбелязване е, че това мадридско дерби се изигра на стадиона на Атлетико Мадрид “Сивитас Метрополитано”, тъй като Хетафе трябваше да изтърпи наказание от един мач без домакинство. Двете попадения за възпитаниците на Франсиско Родригес бяха дело на Серхио Камейо (45’, 47’), който реализира в добавеното време на първата и в самото начало на втората части.

В главно действащо лице обаче се превърна съдията Хорхе Фигероа, който показа цели три червени картона на домакините и още куп жълти и за двата тима. Най-определящ бе този на Латаса Фернандес в края на първата част, който сякаш наклони сериозни везните и предопредели изхода от срещата. Тимът пък вече има цели девет червени картона от началото на сезона и за пореден път се показаха сериозните проблеми в дисциплинарно отношение.

Двата отбора си размениха по една по-сериозна опасност в първия половин час. Първо футболистите на Пепе Бордалас пропуснаха шанс чрез Латаса, който не успя да се възползва от добро подаване в наказателното поле. Гостите от своя страна също можеха да стигнат до попадение в 25-ата минута, когато първо Паласио стреля опасно, Камейо не успя да се справи с добавката, а малко по-късно Давид Сориа също не успя да се разпише с глава. Нещата взеха съвсем друга насока пет минути преди края на първата част, когато Хуан Мигел Латаса бе изгонен за удар в лицето на противник за борба за висока топка.

Футболистите на Райо Валекано успяха да се възползват моментално от даденото им преимущество и само в рамките на няколко минути в края на първата и началото на втората част Серхио Камейо на два пъти успя да се възползва от неточности на играчите в синьо и набързо реализира две попадения. Нещата сякаш приключиха в 50-ата минута, когато Мейсън Грийнууд опита да осъществи пробив между няколко играчи, но губейки топката си изпусна нервите и репликира съдията Хорхе Фигероа, който пък изобщо не се посвени да го изгони с директен червен картон.

Отново съдията бе в центъра на вниманието и десетина минути по-късно, когато отсъди дузпа в полза на Хетафе, но в крайна сметка след намеса на ВАР промени мнението си. Третият червен картон в двубоя дойде в 70-ата минута, когато първо в жълто бе декориран напускащия Дамиан Суарес, а в последствие той продължи да репликира Фигероа насочвайки се към скамейката, след като вече бе заменен, но бе пратен под душовете с втори жълт картон.

До края на срещата не се случи нищо впечатляващо, а играчите на Райо Валекано се поздравиха с трите точки. Така те успяха да прекъснат негативната си серия от резултати и да вземат петата си победа за сезона, която покачи актива им на 23 пункта. Хетафе и осми с 26 точки, но те нямат успех в последните си две срещу в шампионата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация