Аталанта отстрани Сасуоло от турнира за Купа Италия

19:38
Аталанта отстрани Сасуоло от турнира за Купа Италия

Aталанта победи с 3:1 Сасуоло в мач от 1/8-финалите за Купата на Италия. В герой за тима от Бергамо се превърна Шарле Де Кетеларе, който отбеляза два гола (24', 63') и асистира за попадението на Алексей Миранчук (71'). Почетният гол за "неровердите" отбеляза Даниел Болока (90+5'). Така белгиецът осигури на Аталанта среща на 1/4-финалите срещу бившия му отбор Милан на "Сан Сиро", която ще бъде другата седмица.

Гостите имаха първата по-добра възможност в мача, когато в 6-ата минута Кристиан Волпато отправи опасен далечен шут, но стражът на Аталанта Хуан Мусо успя да избие в корнер. Шест минути по-късно домакините отговориха с два опасни удара с глава на Джорджо Скалвини и Шарле Де Кетеларе, но при първия Алесио Краньо се намеси, а изстрелът на белгиеца не бе точен. В 24-тата минута "бергамаските" поведоха. След центриране отдясно Марио Пашалич свали добре с глава за Де Кетеларе, който се обърна отлично и с хубав удар с левия крак даде аванс на тима си - 1:0 за Аталанта. Десетина минути по-късно "неровердите" пробваха нов далечен шут чрез Саму Кастийехо, като малко не достигна на испанеца да изравни резултата. В 38-ата минута пък се наложи Краньо да спасява вратата си от второ попадение след опасен удар на Давиде Дзапакоста.

Втората част започна с добра възможност за Аталанта, но ударът на Алексей Миранчук мина встрани от вратата на "неровердите". В 55-ата минута отново руснакът бе съвсем близо до гола, когато засече атрактивно с пета центриране на Емил Холм, но нацели напречната греда на Сасуоло. Натискът на "бергамаските" продължи и минута по-късно Джорджо Скалвини можеше да вкара с глава, но Краньо успя да избие. По-добрата игра на Аталанта натежа и домакините отбелязаха втори гол в 63-тата минута. Те изпълниха бързо тъч, топката достигна до Пашалич, който центрира опасно, а Миранчук майсторски чукна топката за Де Кетеларе, който отблизо с лекота направи 2:0.

Шест минути по-късно Миранчук можеше да направи резултата класически, но стражът на Сасуоло успя да избие. В 71-вата минута обаче отлично игралият руснак успя да се разпише, след като получи пас от Де Кетеларе, финтира защитник на "неровердите" и с прецизен удар с левия крак направи 3:0 за Аталанта. До края на мача домакините можеха да отбележат още попадения, но пропуски направиха Джанлука Скамака и Луис Муриел. В самия край на срещата резервата на Сасуоло Даниел Болока се възползва от грешка на Хуан Мусо и хубав удар вкара почетния гол за "неровердите" за крайното 3:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация