Роналдо: Ако обичате Кристиано, няма нужда да мразите Меси

22:21
Роналдо: Ако обичате Кристиано, няма нужда да мразите Меси

Кристиано Роналдо обяви за завършена дългогодишната надпревара с Лионел Меси. От това лято вече и двамата не са в Европа, след като Лео отиде в САЩ, а португалецът е в Саудитска Арабия още от зимата.

“С Меси променихме историята на футбола. Споделяхме една сцена в продължение на 15 години, нашето съперничество беше добро и на феновете им харесваше, но вече приключи”, заяви Роналдо на пресконференция на националния тим на своята родина.

“Ако обичате Кристиано, няма нужда да мразите Меси. Не бих казал, че сме приятели, но взаимно се уважаваме”, продължи нападателят на Ал-Насър.

През идната зима бившият ас на Реал Мадрид ще навърши 39 години, но е въодушевен от добрия старт на кариерата си в Близкия изток.

“В началото, когато отидох там, всички твърдяха, че съм бил луд. Сега обаче виждате какво се случва в Саудитска Арабия. Тамошното първенство ще задмине по сила това на Португалия и ще става все по-силно. Горд съм, че бях пионер на развитието на саудитското първенство и искам лигата там да продължи по същия начин. За мен е голяма чест да сменя и културата, а не просто футболния отбор и първенство. Горд съм да гледам как все повече звезди идват там”, радостен е Роналдо.

Той не е съгласен с критиките, че показателите му може би не са като предишни години: “Мисля, че накарах хората да свикнат с едни числа за мен и затова понякога изглежда, че после те бяха по-ниски. Преди началото на сезона свърших добра работа и смятам, че през настоящата кампания ще отбележа повече от 17 попадения. Ще се опитам да бъда на възможно най-високо ниво. Искам да помагам - било то в клубния или в националния тим.”

В момента Португалия се бори за място на Евро 2024, но въпросът е дали Кристиано ще остане и за Мондиала през 2026 година, когато той вече ще е на 41 години. “Ще бъда искрен с вас. От две години насам вече мисля по различен начин. Случиха се неща, които ме накараха да вярвам, че животът може да се окаже просто един миг. Вече не мога да мисля в дългосрочен план, защото всичко може да се случи. Добре е да се наслаждаваш на момента. Сега целта ми е да съм на Европейското първенство и там да се представя отлично, а после ще видим. Животът е динамичен и не знаеш какво може да се случи.”

Досега през славната си кариера CR7 може да се похвали с 850 гола. “Искам повече от тези 850… Нека да го караме бавно, като очевидно се насочим към целта от 900 попадения. Засега се чувствам отлично в националния отбор и искам така да продължи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация