Кристиано се развихри и изигра най-силния си мач за Ал Насър

23:49
Кристиано се развихри и изигра най-силния си мач за Ал Насър

Кристиано Роналдо изигра най-силния си мач, откакто носи екипа на Ал Насър Рияд. Португалската суперзвезда заби хеттрик за разгромната победа с 5:0 над Ал Фатех в среща от 3-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия. Другите две попадения за гостите бяха дело на Садио Мане, като за едно от тях асистенцията даде Роналдо. 

Това беше първи успех за Ал Насър от старта на кампанията. В предишните си две срещи тимът, воден от Луиш Кастро, загуби с 1:2 от Ал Етифак и с 0:2 от Ал Таавон.

Още в началото на срещата Ал Насър показа, че този път няма да допусне изненада. Първото попадение падна в 27-ата минута, когато Роналдо подаде с пета на Мане, а сенегалецът технично копна топката над вратаря на домакините.

До почивката Кристиано удвои преднината на своя тим. Той беше точен в 38-ата минута след центриране на Султан Ал-Ганам и безпощаден удар с глава.

В началото на втората част старши треньорът на домакините Славен Билич направи две смени, но и те не помогнаха. В 55-ата минута Роналдо беше изведен на чиста позиция от Абдулрахман Гариб и не сбърка. Гариб се прояви с пас и към Мане за четвъртото попадение в полза на Ал Насър. 

Дълбоко в добавеното време Кристиано се озова непокрит на далечната греда и спокойно оформи хеттрика си. 

"Радвам се за победата и за нашите фенове. Щастлив съм в Саудитска Арабия и още веднъж казвам, че местното първенство скоро ще е едно от най-силните в света", каза след двубоя португалецът.

В кариерата си Кристиано Роналдо има 63 хеттрика. 33 от тях са след като нападателят навърши 30 години. Мане пък стана 91-ият съотборник на португалеца, който бележи след негов пас. Днешната победа беше под номер 650 за КР7 в клубния футбол, което е абсолютен рекорд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация