Силен ЛеБрон и слаб Лейкърс в новогодишната нощ

14:11
Силен ЛеБрон и слаб Лейкърс в новогодишната нощ

Ню Орлиънс Пеликанс победи със 129:109 гостуващия Лос Анджелис Лейкърс в мач от поредния кръг на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

"Пеликаните" поведоха още от началото на мача, а на полувремето преднината им достигна до 17 точки при 74:57.

През второто полувреме играта бе по-равностойно, но въпреки отличния мач на ЛеБрон Джеймс, който завърши с 34 точки, гостите не успяха да върнат интригата в срещата.

За Ню Орлиънс шестима баскетболисти вкараха двуцифрен актив от точки, като с по 26 се отличиха Зайън Уилямсън и Брендън Инграм. Още 22 точки добави Си Джей МакКълъм.

За тима на Лейкърс, който допусна втора загуба в рамките на 24 часа след тази от Минесота Тимбъруулвс, на ниво още бяха Антъни Дейвис и Остин Рийвс, които вкараха по 20 точки.

Водачът в Източната конференция Бостън Селтикс постигна победа със 134:101 при гостуването си на Сан Антонио Спърс.

"Келтите" водеха с 12 точки още до полувремето, но успяха да спечелят третата четвърт с 40:23, с което убиха всякаква интрига за последната част.

За шестата поредна победа на Бостън и 26-ата в общо 32 мача Джейсън Тейтъм вкара 25 точки, а още 24 прибави Джейлън Браун. Дерик Уайт вкара още 17 точки, а с 14 приключи Кристапс Порзингис.

За Сан Антонио Девин Васел бе най-полезен с 22 точки, 21 добави новобранецът Виктор Уембаняма, но единственият друг играч с двуцифрен актив от тима бе Малаки Бранъм с 11 точки.

Всички от стартовата петица на Оклахома Сити Тъндър вкараха поне по 17 точки за победата на "гръмотевиците" със 124:108 над гостуващия състав на Бруклин Нетс.

Домакините бяха изоставащи през цялата първа четвърт на двубоя, но успяха да поемат контрол над играта в средата на втората част и до края преднината им не спря да расте.

Най-резултатен за победителите бе канадецът Шай Гилджъс-Алекзандър, който вкара 24 точки. Още 20 вкара австралиецът Джош Гиди, а Люгуенц Дорт и Чет Холмгрен завършиха с по 18 точки.

За Бруклин Микел Бриджес се отличи с 22 точки, докато с 20 остана Кам Томас.

В класирането Оклахома Сити е на второ място на Запад с 22 победи и 9 загуби, докато Бруклин е на девето място на Изток с баланс 15-18.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация