Успешно домакинство за Тотнъм срещу Борнемут

18:14
Успешно домакинство за Тотнъм срещу Борнемут

Часове преди настъпването на новата година отборът на Тотнъм записа много ценна победа с 3:1 над Борнемут като домакин в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. По същото време Арсенал загуби с 1:2 от Фулъм, с което “шпорите” почти настигнаха “топчиите” в класирането.

В дълги периоди от двубоя Тотнъм беше надиграван от Борнемут, но гостите направиха множество пропуски, а в същото време домакините бяха по-точни. Папе Сар вкара за 1:0 след само девет минути игра, но малко след това се контузи и напусна игра, което поставя под въпрос участието му на турнира за Купата на Африка с тима на Сенегал.

Иначе след този гол “черешките” натиснаха и стигнаха до много шансове, а веднъж и гредата ги спря от изравнително попадение.

Тимът на Анге Постекоглу имаше късмет, че гостите продължиха да бъдат неточни и след почивката и в крайна сметка се възползва, стигайки до нови два гола, реализирани от капитана Хюн-Мин Сон (71’) и Ричарлисон (80’). Чак след това Алекс Скот (84’) отбеляза почетно попадение за Борнемут. В останалото време и домакините удариха една греда.

След този двубой Сон напуска Тотнъм за дълъг период, защото отива да играе за Република Корея на Купата на Азия (12 януари - 10 февруари).

“Шпорите” бяха в серия от три поредни успеха, но преди три дни загубиха с 2:4 от Брайтън. Заради натрупани картони сега мениджърът Анге Постекоглу не може да разчита на Деян Кулушевски, което пък дава възможност от първата минута да започне Джовани Ло Селсо. Ричарлисон, Хюн-Мин Сон и Бренън Джонсън ще действат най-близо до вратата на съперника.

В същото време Борнемут е в много добра форма и записа шест победи в последните си седем срещи, като не е губил от почти два месеца насам. Бившият нападател на Ливърпул Доминик Соланке е на върха на атаката на тима.

Началото беше динамично от страна и на двата тима, които набързо създадоха няколко положения. В този период най-близо до гол беше Соланке в 7-ата минута, когато той успя да засече центриране в наказателното поле на Тотнъм, но ударът се оказа слаб. 

Тотнъм обаче поведе в резултата, като това стана в 9-ата минута. Тогава домакините се възползваха от неточно подаване на вратаря Нето и Папе Сар нанесе точен удар в долния десен ъгъл на вратата на Борнемут. 

"Шпорите" се възползваха от психологическото предимство и на няколко пъти притесниха съперника в минутите след попадението за 1:0. Сон дори пропусна от чиста ситуация в 25-ата да реализира за 2:0.

В 31-вата минута заради травма играта напусна Папе Сар. Оливер Скип зае неговото място. 

Постепенно тимът на Борнемут заигра по-добре и стигна до шансове пред вратата на Викарио. Опасен шут на Тавърниър от фал в 41-вата беше избит от Ричарлисон, а веднага след това Данго за малко да изравни, след като засече центриране с глава.

Секунди преди изтичането на редовното време на първата чатс и Джъстин Клуйверт не беше точен от изгодно положение. Последва дълго продължение, в което изстрел на Соланке рикошира и "кацна" върху напречната греда. Остана време и Клуйверт да пропилее още един шанс. 

Гостите започнаха по-силно и второто полувреме и в 50-ата Викарио отрази пореден удар на Соланке. 

На фона на натиска на Борнемут домакините пропиляха 100-процентов шанс за втори гол, след като в 52-рата Сон изведе Ричарлисон сам срещу Нето, но бразилецът не уцели вратата. 

Това се оказа епизодично избухване на Тотнъм и "черешките" продължиха да доминират и в 60-ата Соланке направи още един пропуск. 

Малко след това Сон пропусна да нанесе удар при контраатака, но в 71-вата вече беше безпощаден и удвои преднината на Тотнъм - 2:0. 

Тотнъм дори можеше да дръпне с 3:0 в 73-тата, но Ричарлисон пак направи сериозен пропуск. 

Това обаче се случи седем минути по-късно, когато бразилският нападател беше точен след перфектна асистенция на Джонсън. 

Гостите обаче не се бяха отказали и в 84-ата резервата Алекс Скот намали на 1:3.

С това обаче интересните моменти не приключиха, защото в 87-ата Браян Хил от Тотнъм удари греда. В добавеното време пък попадение на Борнемут не беше зачетено заради засада.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация