"В началото си мислехме, че Шумахер си е счупил двата крака"

19:17
"В началото си мислехме, че Шумахер си е счупил двата крака"

Вчера се навършиха точно 10 години от тежкия инцидент, при който Михаел Шумахер получи тежка черепно-мозъчна травма, която промени целият живот както на Пилето, така и на близките му.

В интервю пред Гадзета дело Спорт тогавашният президент на Ферари Лука ди Монтедземоло се върна към съдбоносния ден и разкри, че в Маранело първоначално са си мислели, че Шумахер просто има фрактури на двата си крака. Много бързо обаче тъжните новини от болницата в Гренобъл са достигнали и до базата на Ферари, което страшно много е натъжило Ди Монтедземоло.

„Бях в офиса си в Маранело. Научих новината от ръководителя на комуникационния отдел. Първоначално нямахме пълна информация за случилото се, мислехме, че е счупил нещо, двата крака...

„След минути започнаха да пристигат новини и започнахме да се притесняваме. Вижте, колкото по-малко казвам, толкова по-добре, защото беше ужасен ден... Мисля за Михаел много, много често. Всяка година след този ужасен инцидент, особено тези дни, разбира се... Много съм привързан към семейството му. Съпругата му Корина и децата Джина-Мария и Мик често идваха в дома ми. Често се моля за Михаел“, разказва бившият президент на Ферари.

Именно Ди Монтедземоло е архитектът на супер отбора на Скудерията, който печели пет поредни шампионски дубъла в началото на века с Шумахер, Жан Тод и Рос Браун.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация