Де Дзерби: Щастлив съм, че съм треньор на този отбор

12:52
Де Дзерби: Щастлив съм, че съм треньор на този отбор

Брайтън се изкачи на осмо място във Висшата лига след победа с 4:2 над Тотнъм, за да завърши една превъзходна година под ръководството на италианския мениджър Роберто Де Дзерби. Клубът от южния бряг може да не разполага с покупателната способност на отборите около тях и редовно продава ключови играчи на съперниците си, но те продължиха по възходяща линия, след като се класираха за Европа за първи път миналия сезон. След първата победа на неговия отбор от четири мача във Висшата лига, Де Дзерби, който сега е един от най-уважаваните треньори в Европа, посочи размера на постиженията на клуба. 

„Наистина съм щастливец да бъда треньор на този отбор с тези играчи. Много съм доволен от страстта, която имат, те имат всичко. Не можете да забравите, че сме Брайтън. Ние не сме Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Нюкасъл или Арсенал, ние все още сме Брайтън. Останалите осем или девет големи отбора във Висшата лига не продават своите големи играчи“, заяви Де Дзерби. 

Брайтън продаде Мойсес Кайседо и Роберт Санчес на Челси и спечелилия Световното първенство полузащитник Алексис Мак Алистър на Ливърпул в края на сезона. Но те непрекъснато намират висококачествени заместници, включително Жоао Педро, който вкара две дузпи срещу Тотнъм. Бившият играч на Уотфорд беше избран за играч на мача срещу Тотнъм. „Представянето му беше невероятно и той изигра страхотен мач. Жоао игра с невероятно качество и атакуваше празните пространства всеки път. Радвам се за него“, каза Де Дзерби. 

„Трябва да приемем в собствената си половина последните 20 минути. Страдахме, защото Тотнъм е един от най-добрите във Висшата лига. Водехме с 4:0, но след първия гол в нашата врата се дръпнахме назад. Чувствахме се като лъв и затова съм доволен от първите 70 минути, както и от последните 20 минути“, завърши Де Дзерби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация