Нулева активност за Евертън по време на зимния трансферен прозорец

00:08
Нулева активност за Евертън по време на зимния трансферен прозорец

Eвертън едва ли ще подпише с нови футболисти през месец януари, тъй като ситуацията налага в клуба да бъдат финансово предпазливи, каза днес спортният директор на "карамелите" Кевин Телуел. 

Клубът беше наказан с отнемане на 10 точки миналия месец заради нарушаване на правилата за печалба и устойчивост, надхвърляйки прага от 105 милиона паунда загуби, разрешени за период от три години. Въпреки че вложиха около 750 милиона евро в нови футболисти от сезон 2016/17 насам, Евертън все се оказва замесен в битката за оцеляване в последните три години. 

"Налагащата се финансова предпазливост е от решаващо значение за защитата на дългосрочната сигурност на клуба“, каза Телуел в изявление, разпространено до медиите. - През трите трансферни прозореца, през които минахме откакто пристигнах, ние сме в положителна позиция по отношение на нетните разходи. А разходите за заплати бяха значително намалени. Гледайки към януари 2024 година, ви уверявам и без значителни сделки, както сме планирали, упоритата работа в Евертън не спира", обясни още шефът. 

След това Телуел уточни, че е имал желание да направи Евертън дългосрочно работещ клуб: "Моята първа цел беше да гледаме напред 2-3 трансферни пазара, а не 2-3 седмици. Но януари едва ли ще бъде натоварен месец на стадион "Гудисън Парк". Но продължава усилената ни работа, така че отбор, който се представя постоянно добре през този сезон, може да продължи да се развива и след лятото". 

Намеквайки като основна задача оцеляването на отбора във Висшата лига, Телуел подчерта, че участието при най-добрите ще им помогне много по-бързо да излязат от трудната ситуация. Финансовите загуби на Евертън и разходите за изграждане на нов стадион направиха ситуацията доста трудна, а в момента са на точка над зоната на изпадащите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация