Трудно изкован успех за Тотнъм срещу закъсалия Евертън

19:39
Трудно изкован успех за Тотнъм срещу закъсалия Евертън

Тотнъм постигна трудна победа с 2:1 като домакин на Евертън в мач от 18-ия кръг на Премиър лийг. Лондончани започнаха много добре двубоя и взеха солидна преднина от две попадения чрез Ричарлисон (9’) и Хюн-Мин Сон (18’) още преди да са изтекли двайсет минути. Гостите от Мърсисайд изобщо нямаха намерение да се отказват и впоследствие направиха двубоя изключително труден за отбора на Анге Постекоглу, който в голяма степен трябва да благодари и на солидните спасявания на Викарио, които спомогнаха за постигане на трите точки.

Срещата започна на добро темпо и още в първите минути Доминик Калвърт-Люин бе изведен на добра позиция, но Кристиан Ромеро го застигна и блокира. Няколко минути по-късно няколко играчи на “шпорите” разиграха много добре на десния фланг, Бренън Джонсън получи възможност да напредне и да пусне успоредно центриране към границата на малкото наказателно поле, а там Ричарлисон се разписа за 1:0. Това негово попадение в трети пореден сблъсък. Домакините имаха отлична възможност да удвоят преднината си малко след това, но Бренън Джонсън не успя да уцели вратата от изгодна позиция.

Второто попадение на сметката на Тотнъм все пак не закъсня. То дойде в 18-ата минута, когато след корнер Бренан Джонсън стреля, Пикфорд спаси, но само за да може оказалия се на добра позиция Сон Хюн-Мин да я прати в мрежата.

Футболистите на Евертън обаче показаха, че нямат намерение да се предават и в последните пет минути на първата част пропуснаха две отлични възможности да се върнат в двубоя благодарение на Доминик Калвърт-Люин и Джак Харисън, но Викарио се наси отлично и двете ситуации. Високо изнесената отбрана на домакините даваше възможност на “карамелите” да организират бързи атаки и влизания в пеналта. Лошата новина за Анге Посткоглу дойде на почивката, когато той трябваше да замени контузилия се Кристиан Ромеро с Ерик Дайър.

Гостите стигнаха до попадение пет минути след началото на втората част чрез централния си нападател, но то бе отменено поради нарушение на Андре Гомеш при отнемането на топката. Десетина минути след това Джеймс Гарнър пък нацели дясната греда след изстрел от линията на пеналта.

На свой ред домакините можеха да сложат точка на спора петнайсет минути преди края на редовното време, когато Кулушевски се пребори за топката с двама бранители и след това стреля много опасно, но Пикфорд се намеси отлично. Все пак желанието и нежеланието на играчите на Евертън да се примирят със ситуацията даде своите плодове в 82-ата минута, когато отлично представящия се в двубоя Андре Гомеш стигна до лошо изчистена топка след корнер и с плътен удар намали на 2:1.

“Карамелите” можеха да стигнат до равенството веднага след изпълнението на началния удар, когато резервата Арно Данжума влезе на скорост в пеналта и стреля, но Викарио спаси. Корнерът също донесе опасна ситуация, но бранител в бяло успя да изчисти на метър пред голлинията. Играчите на Шон Дайч продължиха да са много настоятелни и до края на двубоя пропуснаха още няколко добри ситуации, а в една от тях Данжума нацели и дясната греда.

В крайна сметка с тази победа Тотнъм продължава добрата си серия от три поредни успеха и се завърна в топ 4, измествайки от тази позиция шампионите от Манчестър Сити. За Евертън пък това бе първа загуба след четири поредни триумфа, но “карамелите” все пак са над чертата на опасната зона, въпреки че на тима бяха отнети десет точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация