Евертън няма да сдаде мястото си във Висшата лига без бой

22:08
Евертън няма да сдаде мястото си във Висшата лига без бой

Евертън продължава с отличното си представяне. Отборът на Шон Дайч записа четвърта поредна победа, като няма допуснат гол в тези мачове. Този път “карамелите” сразиха Бърнли с 2:0 като гост. Те отбелязаха и двете си попадения до средата на първото полувреме. Амаду Онана откри резултата в 19-ата минута, а Майкъл Кийн се разписа шест минути по-късно.

След петия си успех в последните шест шампионатни срещи Евертън вече е на седем точки над зоната на изпадащите, въпреки лишаването от 10 точки. С доброто си представяне тимът скоро може да мисли за място в средата на класирането. Бърнли пък остана в зоната на изпадащите и на този етап шансовете на отбора да излезне от там не изглеждат големи.

Бившият мениджър на Бърнли Шон Дайч бе посрещнат с аплодисменти на “Търф Мор”. Неговият тим обаче огорчи феновете на стадиона. При първата си добра атака гостите можеха да поведат, но удар на Макнийл с глава мина покрай вратата. Евертън обаче имаше предимство и създаваше положения. Отлична изява на Трафорд спря Калвърт-Люин.

Първият гол дойде в 19-ата минута. След ъглов удар Онана надскочи всички и с глава прати топката в мрежата. Гостите удвоиха аванса си малко по-късно, а автор на второто попадение бе Майкъл Кийн. Бранителят не успя при първия опит, но при втория не сбърка. Попадението дойде след центриране от фал.

Бърнли не играеше толкова зле, но не успяваше да опази съперника при статични положения. Малко преди почивката те бяха близо до гол, но блестяща намеса на Годфри в последния момент попречи на Амдуни. Тимът на Компани започна добре втората част, но не стигаше до чисти положения. Все пак на Пикфорд му се наложи да се намеси няколко пъти. В 79-ата минута Сандер Берге удари гредата с удар от дистанция, но попадението вероятно нямаше да бъде признато поради засада на по-ранен етап от атаката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация