Младежкия английски национал Чуквунонсо Мадуеке се првърна в герой за Челси в мача с Кристъл Палас

23:49
Младежкия английски национал Чуквунонсо Мадуеке се првърна в герой за Челси в мача с Кристъл Палас

Отборът на Челси победи тима на Кристъл Палас с 2:1 в среща от 19-ия кръг на английската Премиър лийг. За "сините" голове вкараха Михайло Мудрик (13') и Чуквунонсо Мадуеке (90') от дузпа, а за "орлите" попадение отбеляза Майкъл Олисе (45'+1'). Домакините се разписаха и още веднъж чрез Николас Джаксън четвърт час преди края на редовното време, но след намесата на VAR промяната в резултата не бе зачетена заради засада.

Успехът изкачи момчетата на Маурисио Почетино в горната половина на класирането, докато съперникът задълбочи кризата си и не познава вкуса на победата от началото на ноември, заради което се намира само на три точки от "опасната зона".

Домакините стартираха под рамката на вратата със сърбина Джордже Петрович, който изигра своя четвърти мач от началото на сезона в Премиър лийг, а непосредствено пред него ще действаха Дисаси и Бадиашил. В раздробената халфова линия се открояваха имената на Кайседо, Галахър и Мудрик, а на върха на атаката действаше Николас Джаксън.

От другата страна на игрището Рой Ходжсън подобно на Почетино стартира в схема с четирима бранители пред вратаря Хендерсън, като пред него основната тежест ще трябва да поемат Андерсен и Геи. В халфовата линия Лерма и Ричардс ще правят връзката между двете половини на терена, а по крилата Олисе и Аю ще търсят самотния нападател Матета.

"Орлите" първи създадоха положения, като в началните десет минути три пъти приближиха вратата на съперника. Най-сериозен бе изстрелът на Езе, но Петрович улови без особени затруднения.

Две минути по-късно домакините отговориха на свой ред чрез халфа Ян Маатсен, който стреля опасно от границата на наказателното поле и топката рикушира в бранител на гостите.

Около четвърт час след началото "сините" нанесоха своя удар, като Мало Густо направи впечатляващ рейд в половината на гостите, подаде към Нкунку на границата на наказателното поле, който от своя страна върна към Густо, а той намери непокрития Михайло Мудрик, който с едно докосване прати топката във вратата на "орлите".

Попадението даде допълнителен импулс в редиците на Челси и домакините до средата на второто полувреме можеха да придобият и по-солиден аван, след като се откриха нови възможности пред Галахар и Нкунку, а в 23-ата минута голмайсторът Мудрик стреля от упор, но стражът на гостите Хендерсън се справи блестяо и спаси.

Междувременно футболистите на Палас също погледнаха към вратата на Петрович и Олисе и Езе бяха близо до изравняването, но липсваше точност на ударите им.

"Сините" отново имаха възможности да удвоят преднината си в минутите до почивката, като пропуски отново направиха Мудрик и Галахър.

Аристократичните пропуски на домакините логично доведоха до изравняване на резултата дълбоко в добавеното време на първата част. При едно от малкото по-продължителни разигравания пред наказателното поле на Челси топката бе центрирана в наказателното поле, където дебнеше непокрития Майкъл Олисе, за когото не представляваше проблем да прониже от близко разстояние Петрович и да затвори полувремето при равен резултат.

През втората част гостите първи опитаха да създадат нещо опасно, но голмайсторът Олисе не съумя да центрира точно и защитниците на Челси се справиха с избиването на топката. Малко по-късно при същите обстоятелства бе изправен и ДжоАрдан Аю.

Близо четвърт час преди края на редовното време домакините вкараха втори гол чрез Николас Джаксън, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR попадението бе отменено заради засада.

Малко след това Олисе стреля от границата на наказателното поле и се наложи на Петрович да се намесва. В ответната атака за домакините резервата Армандо Броя направи пропуск.

Две минути преди края на редовното време друга резерва на "сините" - Чуквунонсо Мадуеке, се строполи в наказателното поле на Палас. Първоначално съдията не обърна внимание на претенциите за дузпа, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR посочи бялата точка. Именно Мадуеке застана зад бялата точка и се разписа.

Гостите се стъписаха след полученото попадение и създадоха нова опасност чак в осмата минута на добавеното време, когато резервата Франка стреля извън наказателното поле, но ударът му срещна тялото на защитник на "сините". До края играчите на Палас не стигнаха до нова ситуация и трябваше да се примирят с поражението.

ЧЕЛСИ 2:1 КРИСТЪЛ ПАЛАС

1-0 Михайло Мудрик 13’
1-1 Майкъл Олисе 45’+1
2-1 Чуквунонсо Мадуеке 90'

Челси: 28. Джордже Петрович, 27. Мало Густо, 2. Аксел Дигаси, 5. Беноа Бадиашил, 26. Леви Колуил, 23. Конър Галахър, 25. Мойсес Кайседо, 29. Ян Маатсен, 18. Кристофър Нкунку, 10. Михайло Мудрик, 15. Николас Джаксън;

Кристъл Палас: 30. Дийн Хендерсън, 17. Натаниел Клайн, 16. Йоаким Андерсен, 6. Марк Геи, 3. Тайрик Мичъл, 8. Джеферсон Лерма, 26. Крис Ричардс, 10. Еберечи Езе, 7. Майкъл Олисе, 14. Жан - Филип Матета, 9. Джордан Аю;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация