Играчите на Уулвърхямптън подариха страхотен коледен подарък на феновете си

17:03
Играчите на Уулвърхямптън подариха страхотен коледен подарък на феновете си

Челси продължи с разочароващото си представяне и загуби с 1:2 при гостуването си на Уулвърхямптън. Марио Лемина откри резултата в 51-ата минута. В добавеното време двата отбора си размениха по един гол. Първо резервата Мат Дохърти удвои аванса на домакините, а след това Кристофър Нкунку отбеляза първия си гол във Висшата лига в дебюта си в английското първенство.

Отборът на Маурисио Почетино имаше предимство през първата част, но не се възползва от положенията си, а Рахийм Стърлинг направи голям пропуск. "Вълците" пък играха по-добре през второто полувреме, стигнаха до гол и имаха още шансове да се разпишат.

След този резултат Челси запази десетото си място в класирането, но само защото има по-добра голова разлика от Уулвс и Борнемут, които имат същия актив от точки. Лондончани имат осем загуби в първенството.

Срещата започна при вихрено темпо и с атаки към двете врати. Лондончани бяха по-агресивни и на няколко пъти техни играчи получаваха топката в наказателното поле. В петата минута Броя имаше добра възможност. То финтира Тоти и опита да повтори това с Лемина, но това не се получи и той падна, но без шансове да получи дузпа.

Джаксън на два пъти не успя да завърши добре атаки на гостите, след като бе изведен на обещаващи позиции. Центриране на Густо пък не намери никой в наказателното поле, а Палмър, Джаксън и Броя останаха далеч от топката. Стърлинг, който бе сред най-активните, бе ударен лошо от Семедо, а ситуацията бе разглеждана за евентуален червен картон, но преценката бе, че нарушението не заслужава подобна санкция.

След бурното начало "вълците" започнаха малко по-добре да се справят с атаките на съперника. Пред Жозе Са обаче беше доста по-напрегнато, въпреки ча самият вратар не трябваше да се намесва. Джаксън провали още една атака на Челси с много лошо първо докосване, а след това Доусън блокира удар на Галахър. В сравнително кратък период двата отбора получиха две отлични възможности от преки свободни удари. Стърлинг бе спънат пред наказателното поле и самият той изпълни, но прати топката над вратата. Опит на Сарабия от фал на доста добра позиция срещна стената.

В 32-ата минута Са изпрати топката към Гомес и Стърлинг му я отне в много опасна зона. Английският национал бе сам срещу вратаря, но около него имаше двама негови съотборници, които тимаха към опразнената врата. Стърлинг реши да завършва сам и вратарят отрази удара му. Така той пропиля изключителна възможност да открие резултата.

Към края на полувремето Уулвс стигна до най-добрите ис възможности. Дълго подаване към Семедо зад защитата бе спряно, след като Петрович излезе и стигна първи до топката. Удар на Доусън с глава бе неточен, а опит на Сарабия бе отклонен от Тиаго Силва. Защитата на Челси трябваше да се справя с няколко поредни ситуации, но в 45-ата минута бе надиграна. Великолепо подаване на Сарабия изведе Хуан сам срещу вратаря, но той стреля над вратата. Секунди преди завършване на полувремето и гостите стигнаха до опасна ситуация пред вратата на Са, но тя завърши с удар на Палмър, след който топката също мина над вратата.

След почивката ситуацията на терена изглеждаше доста по-различно. Уулвърхямптън играеше много по-уверено и агресивно. В 47-ата минута Хуан открадна топката от Тиаго Силва и намери Гомес на границата на наказателното поле. Неговият удар след рикошет прати топката покрай дясната греда. Секунди по-късно домакините имаха отличен шанс да поведат. Тоти засече центриране на Гомес с глава, но вратарят на Челси успя да отрази удара. Силният период на "вълците" завърши с гол в 51-ата минута. След ъглов удар Лемина с глава насочи топката към вратата и тя се озова в мрежата.

След час игра Почетино реши да променя нещо със смени и пусна в игра Нкунку и Мудрик, като извади Броя и Угочукву. Лондончани веднага станаха доста по-нападателно настроени, а бившият играч на РБ Лайпциг бързо можеше да изравни. Негов не особено добър удар бе избит от голлинията от Тоти. Малко след това Стърлинг направи поредния си пропуск след подаване на Палмър.

"Сините" направиха опит да натиснат в последната част на двубоя, но защитата на домакините бе отлично организирана и не даде много възможности на съперника, а контраатаките на "вълците" носеха по-голяма опасност. Петрович се справи отлично със силен удар на Дойл. Уулвс имаше още възможности, тъй като Челси бе хвърлил всички сили в атака и почти не мислеше за защитата.

Съдията даде 11 минути добавено време, което позволи на двата отбора да си разменят по един гол. Първо влезлият на терена малко по-рано Мат Дохърти се разписа, след като бранителите на гостите не успяха да изчистят топката. След това Нкунку отбеляза първия си гол във Висшата лига. Той се разписа след удар с глава след центриране на Стърлинг.

УУЛВЪРХЯМПТЪН - ЧЕЛСИ 2:1

1:0 - Лемина 51
2:0 - Дохърти 90'+3
2:1 - Нкунку 90'+6

УУЛВЪРХЯМПТЪН: Са, Килман, Доусън, Тоти, Семедо, Лемина, Гомес, Аит-Нури, Сарабия, Куня, Хуан;

ЧЕЛСИ: Петрович, Густо, Дисаси, Тиаго Силва, Колуил, Угочукву, Галахър, Стърлинг, Палмър, Джаксън, Броя;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация