Ще вземат ли Форлан и компания поправителния за Световното?

19:12
Ще вземат ли Форлан и компания поправителния за Световното?
В събота на стадиона в Сан Хосе Коста Рика посреща Уругвай в първи плейоф за класиране на Мондиал 2010 година. Домакините ще се надяват да се класират на трето поредно Световно срещу "урусите", които на два пъти дори са печелили подобни форуми.

Коста Рика можеше да си спечели визи за ЮАР още в квалификациите, но тогава те останаха по голова разлика зад Хондурас, след нещастно равенство 2:2 срещу САЩ в последния си мач от кампанията.

Уругвай пък бе победен от Аржентина като домакин с 1:2 и остана пети в зона Южна Америка. Сега момчетата на Оскар Табарес ще се надяват да вземат поправителния изпит и в последния момент да си спечелят класирането.

Да играят на бараж не е нищо ново за уругвайците, които бяха въвлечени в подобни сблъсъци и преди предишните две световни първенства. През 2001 година "урусите" надделяха над Австралия , но четири години по-късно "кенгурата" си го върната и се класираха за Мондиал 2006 след изпълнение на дузпи.

Най-голямата звезда на Коста Рика си остава нападателят Роландо Фонсека, който въпреки, че вече е на 35 години, продължава да същият голо хищник, както когато беше по-млад. Той досега има цели 47 гола за страната си.

Срещу него пък се изправя Диего Форлан. Той е реализатор от световна класа, печелил Златната обувка. Луис Суарес от Аякс също е в чудесна форма и ще бъде голяма опасност за вратата на домакините.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

westside
14.11.2009 11:58

Айде научете се да пишете пък после публикувайте статии! Тук има поне 10 правописни грешки! А относно това кой ще победи,лично мое мнение е,че отборът на Уругвай за момента е в по-добра позиция! *thumb_up*