Слаб мач за Сакраменто и Везенков срещу силния тим на Минесота

07:33
Слаб мач за Сакраменто и Везенков срещу силния тим на Минесота

Сакраменто Кингс допусна загуба с 98:110 (20:28, 27:31, 23:22, 28:29) от водача в Западната конференция Минесота Тимбъруулвс. "Кралете" бяха далеч от добрата игра, която показаха миналата нощ срещу Финикс Сънс и не можаха да притеснят особено съперника си. Българското крило Александър Везенков отново не получи много шансове за изява. Той прекара едва 7 минути на терена, в които не отбеляза нито една точка и записа само една борба.

Проблемите за домакините в "Голдън 1 Сентър" бяха няколко. Те стреляха доста зле от тройката с едва 8 от 33 успешни опита или 24%. Домантас Сабонис и Ди'Арън Фокс бяха на обичайното ниво, но този път не получиха подкрепа от своите съотборници в атака. Центърът се отчете с нов трипъл-дабъл от 17 точки, 10 борби и 10 асистенции, а гардът вкара 27 точки, направи 4 борби и 6 асистенции. Кийгън Мъри се разигра чак в края на мача и успя да запише актив от 20 точки и 7 борби на сметката си. Друг проблем бе отсъствието на контузения Малик Монк. На Сакраменто определено липсваше неговата експлозивност с включванията му от пейката.

В същото време Антъни Едуардс бе лидерът на Минесота с дабъл-дабъл от 34 точки, 5 борби и 10 асистенции. Руди Гобер добави 21 точки, 17 борби и 1 асистенция. Джейдън МакДаниелс пък завърши с 20 точки, 5 борби и 1 асистенция.

Гостите започнаха мача по-добре и в началните минути поведоха със 7:2, след което известно време поддържаха тази преднина от пет точки, а Руди Гобер избухна с две мощни забивки.

Кингс изпитваха проблеми при стрелбата за три точки, като пропуснаха първите си няколко опита в мача. За сметка на това Гобер продължаваше да доминира под коша и в един момент Минесота вече дръпна с 21:10.

Неудачите при стрелбата от дистанция продължиха и за двата отбора до края на първата част, като домакините бяха с 0 от 7, а гостите 1 от 6. Все пак Сакраменто успя малко да стопи изоставането си в резултата в края и частта завърши 28:20 в полза на Тимбъруллвс.

Везенков се появи на игрището в началото на втората част и бързо се прояви с една открадната топка под коша. Той обаче пропусна първата си стрелба за три. Сакраменто пък постепенно топеше изоставането си и успя да стигне и до равенство 30:30 след две поредни успешни стрелби на Ди'Арън Фокс за три и за две точки.

Последваха обаче нови силни минути за гостите, които отново успяха да се откъснат с 9 точки при 37:46 пет минути преди края на полувремето. "Кралете" пък отново "зациклиха" в атака и в края на втората част Минесота пак натрупа солидна преднина от 12 точки - 47:59.

В началото на третата част положението за Сакраменто продължи да се влошава, като съперникът им стигна до най-голямата си преднина от началото на мача от 19 точки - 49:68

Кингс стабилизираха защитата и успяха да откраднат няколко топки, което им помогна да организират и няколко добри атаки при транзиция. Така в края на частта изоставането отново бе стопено до 70:81.

В началото на четвъртата четвърт Александър Везенков отново се появи в игра. Той обаче прекара изключително малко време на паркета и единствено ще се запомни с един фаул срещу Гобер под коша.

Четири минути преди края Сакраменто успя да свали разликата под 10 точки. Кийгън Мъри най-накрая се "отпуши" от тройката, а резултатът стана 89:98. В един момент разликата дори бе стопена само до пет точки - 95:100. Домакините обаче допуснаха две поредни грешки в атака и бяха наказани с две бързи контри на съперника си, с което Минесота си гарантира победата, водейки със 107:95 минута преди сирената. До края двата тима размениха по една тройка и така оформиха крайното 110:98 в полза на Тимбъруулвс.

Така "вълците" си отмъстиха за загубата от Сакраменто в края на ноември и продължават да водят в класирането в Западната конференция с 22 победи и 6 загуби в актива си. Кингс пък остават на 4-ото място със 17 успеха и 11 поражения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация